default-image

Ο κύβος ερρίφθη: Πρεμιέρα εξετάσεων στα ΓΕΛ με Νεοελληνικά

Κρήτη
Ο κύβος ερρίφθη: Πρεμιέρα εξετάσεων στα ΓΕΛ με Νεοελληνικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το μάθημα της Νεολληνική Γλώσσας μπαίνουν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψηφίοι των Γενικών Λυκείων.

Η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης έως τις 08:00.Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης που ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία.

"Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας μόνο από τους σταθμούς. Διώξτε το άγχος, αντιμετωπίστε αυτή τη δοκιμασία με ηρεμία, με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά. Όλοι και όλες είστε ξεχωριστοί και ξεχωριστές. Δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα και σε κανέναν. Γράψτε ήρεμα και χαρείτε μετά το καλοκαίρι σας.

Πιστεύω σ' εσάς. Μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας, να δώσετε σχήμα στη φαντασία σας, να διαμορφώσετε το μέλλον που ονειρεύεστε και που σας αξίζει." ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Τερζάκης και στη σελίδα του στο Facebook.

Και όπως είναι φυσικο και γνωστό η χρήση κινητών απαγορεύεται στη διάκρεια της εξέτασης
Στο πλευρό των υποψηφίων από την πρώτη στιγμή οι δικοί τους άνθρωποι για να τους εμψυχώσουν και να τους ευχηθούν και εκείνοι από κοντά καλή επιτυχία.

Στο απόσπασμα, με τίτλο «Παραινέσεις ενός πατέρα του καιρού μας», από το βιβλίο του Γιώργου Θεοτοκά «Στοχασμοί και θέσεις» (τ. Β', 1950-1966, εκδόσεις Εστία) εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, χθες, Τρίτη, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Διαβάστε εδώ σε λίγη ώρα τις απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα που θα δοθούν από το φροντιστήριο "ΘΕΜΕΛΙΟ"

φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News