Ειδήσεις

Με ζωγραφιές και παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε η Λότζια

Με χρώματα, ζωγραφιές και παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε η Λότζια, αφού οι μικορί μαθητές του Ηρακλείου παρουσίασαν τις ζωγραφιές τους, με θέμα το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία έχει οριστεί για την 5η Ιουνίου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις εκδηλώσεις από πολλά σχολεία του Ηρακλείου, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, ο Αντιδήμαρχος, κ. Πέτρος Ινιωτάκης αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή για την προστασία του Περιβάλλοντος και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να συμβάλλουν σε αυτό.

Στη Λότζια, όμως, πραγματοποιείται από το πρωί της Τρίτης και έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, με θέμα τις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 της Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου προχώρησε στη διάθεση υφασμάτινων τσαντών, με σκοπό τη χρήση στις καθημερινές αγορές αντί των πλαστικών, εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/720 που στοχεύει  στην άμεση μείωση της κατανάλωσης της λεπτής πλαστικής σακούλας.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια