default-image

"Κρατείστε την ψυχραιμία" λέει ο Γ.Τερζάκης στους υποψηφίους

Κρήτη
"Κρατείστε την ψυχραιμία" λέει ο Γ.Τερζάκης στους υποψηφίους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ρυθμό των πανελλαδικών Εξετάσεων από σήμερα οι 104.965 υποψήφιοι για την τριτοβάθμια  εκπαίδευση, διεκδικώντας 70.726 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας.

6.650 οι υποψήφιοι σε επίπεδο Κρήτης σύμφωνα με τον Διευθυντή της περιφερειακής Εκπαίδευσης Γιώργο Τερζάκη, με τον ίδιο να λέει ότι είναι όλα έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

''Κρατείστε την ψυχραιμία σας'' το μήνυμα του ιδίου προς τους μαθητές.

 Αύριο Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος η διαδικασία των εξετάσεων είναι απλή, σε σχέση με την περυσινή «σπαζοκεφαλιά» της παράλληλης διενέργειας εξετάσεων με δύο συστήματα, λόγω της μετάβασης από το παλιό στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News