default-image

Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στη Βιάννο

Κρήτη
Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στη Βιάννο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρουσία πλήθος κόσμου  έγινε σήμερα  στο Οροπέδιο του  Ομαλού  Βιάννου  χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα και των ιερέων του Δήμου, η εορτή  του Αγίου Πνεύματος, και όπως έχει  καθιερωθεί η ημέρα   της  Φύσης   και τιμής για την  Εθνική  Αντίσταση που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Βιάννο.

Στην μνήμη των πεσόντων  έγινε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου και κατάθεση στεφάνων από τον   Δήμαρχο Βιάννου κο Παύλο Μπαριτάκη , εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων απο  τον Βουλευτή Ηρακλείου κο Βαρδάκη Σωκράτη, εκ μέρους του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κο Στέλιο Ορφανό, εκ μέρους της  Ένωσης  Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου  ο Αντιπρόεδρος κος Εμμανουήλ  Καρακωσταντάκης, καθώς και από  τους  εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος  .

Ο  Δήμαρχος Βιάννου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε τον αγώνα της Βιάννου που αντιστάθηκε καθ όλη την διάρκεια της κατοχικής περιόδου ενώ η θυσία της  αποτελεί ένα από τα  μεγαλύτερα ολοκαυτώματα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανό και επίκαιρο τιμώντας όλους έχασαν την ζωή του στον αγώνα της ελευθερίας.

Παράλληλα μίλησε για την γιορτή της φύσης  και την προστασία του περιβάλλοντος, τονίζοντας την   Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία έχει θεσμοθετηθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου,  ενώ υπενθύμισε  τις ήδη λεπτές ισορροπίες του πλανήτη μας και το γεγονός ότι το μέλλον του, όπως και αυτό της ύπαρξής μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την προστασία του περιβάλλοντος. Η Φύση που είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα θαύματα, που τόσο έχουμε ξεχάσει μέσα στην καθημερινότητά μας, ενώ πρέπει να γίνει συνείδηση  σε όλους μας ότι η ανάπτυξη είναι δυνατή μόνο με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κο Αριστομένη Συγγελάκη ο οποίος  αναφέρθηκε για την Αντίσταση στην Βιάννο και τον αγώνα του λαού της που πληρώθηκε με αίμα και πλήθος νεκρών, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Η Θυσία αυτή όπως τόνισε αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για όλους μας.

Στην  εκδήλωση συμμετείχαν  ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βαρδάκης Σωκράτης, ο Εισαγγελέας Ηρακλείου κος Θεοφανίδης Ευστάθιος, ο Αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Αγαπουλάκης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Μηνάς Σταυρακάκης, και Αριστομένης Συγγελάκης,  Δημοτικοί Σύμβουλοι,  Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου, καθώς και οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου Ανθυπαστυνόμος Νικήτας Μελεσάνακης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βιάννου Ανθυποπυραγός Αβραάμ Βεισάκης.

Μήνυμα του δημάρχου Βιάννου για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές του  Λυκείου Βιάννου,

Ξεκινώντας τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους. Σε μια τόσο δύσκολη, όσο και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, η παιδεία και η γνώση είναι η λύση. Είστε το μέλλον για την πατρίδα μας. Εσείς που θα παλέψετε για ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι όλοι να ανταμοιφθείτε για τους κόπους σας και σας συγχαίρουμε ούτως ή άλλως για την προσήλωση στον στόχο σας.

Στις οικογένειες σας, που μέσα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο στηρίζουν τις προσπάθειές σας, εύχομαι υγεία, κουράγιο και υπομονή για να σας στηρίζουν σε όλες σας τις επιλογές.

Στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα, την διεύθυνση του Λυκείου, τους  καθηγητές και σύλλογο γονέων και κηδεμόνων εύχομαι από καρδιάς καλή συνέχεια στο σπουδαίο τους έργο με συνέπεια, αγάπη, επαγγελματισμό, δικαιοσύνη, στήριξη στον αγώνα των παιδιών μας.

Καλή επιτυχία και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News