default-image

Το πένθος για την Ελένη τους, ακύρωσε τις εξορμήσεις τους

Κρήτη
Το πένθος για την Ελένη τους, ακύρωσε τις εξορμήσεις τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύς και ανείπωτος είναι ο πόνος των συγγενών, των φίλων, αλλά και των υπόλοιπων οικείων της Ελένης Αναθρεπτάκη, η οποία έχασε τελείως αδόκητα τη ζωή της την προπερασμένη Κυριακή, σε δυστύχημα που σημειώθηκε σε εκδρομή του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου, στο φαράγγι Βρυσί, στα Χανιά.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι φίλοι της αδικοχαμένης Ηρακλειώτισσας στον Ορειβατικό Σύλλογο αποφάσισαν να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εξορμήσεις.

Μετά τον τραγικό και άδικο χαμό της 40χρονης ορειβάτισσας, το κλίμα στον Ορειβατικό Σύλλογο είναι - όπως είναι εύλογο - πολύ βαρύ, καθώς κανείς από τους φίλους της αείμνηστης Ελένης δεν μπορεί να "χωνέψει" ακόμη πως από τη μια στιγμή στην άλλη η 40χρονη έχασε τη ζωή της. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε κι επίσημα στο διαδικτυακό ιστότοπο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να ακυρώσει, ως ένδειξη πένθους, τις προγραμματισμένες εξορμήσεις του για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΧΤΩ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΘΡΕΠΤΑΚΗ

«Το Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου, συντετριμμένο από την πρόσφατη απώλεια της φίλης και εκλεκτού μέλους του Ελένης Αναθρεπτάκη, αποφασίζει να ακυρώσει τις προγραμματισμένες εξορμήσεις του για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ως ένδειξη πένθους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι για το τριήμερο 3-4-5 Ιουνίου είχαν προγραμματιστεί από το Σύλλογο δύο εκδρομές: Η μία, με βαθμό δυσκολίας "2", ήταν στο φαράγγι της Σαμαριάς (Ομαλός-Ξυλόσκαλο-Αγία Ρουμέλη), ενώ η δεύτερη, με βαθμό δυσκολίας "4", περιλάμβανε τη διαδρομή Ομαλός-Φαράγγι Κλάδου-Αγιά Ρουμέλη. Εξάλλου, στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (http://www.eos-her.gr/) έχει αναρτηθεί τα τελευταία 24ωρα μια μαύρη κορδέλα, συνοδευόμενη από τη φράση «Η ορειβατική οικογένεια πενθεί...», προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη για τον τραγικό χαμό της Αναθρεπτάκη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

Το χρονικό της τραγωδίας

Το δυστύχημα συνέβη αργά το μεσημέρι της Κυριακής 28 Μαΐου, περίπου μισή ώρα πριν την ολοκλήρωση της πεζοπορίας που διοργάνωνε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου στο φαράγγι Βρυσί, στα Χανιά (Λάκκοι, Βρυσί, Ζούρβα). Ο εκτιμώμενος χρόνος της μοιραίας - όπως αποδείχτηκε - για την Ελένη Αναθρεπτάκη διαδρομής είναι έξι ώρες, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της είναι "2".

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, που εξέδωσε μετά το θάνατο της Αναθρεπτάκη ο Ορειβατικός Σύλλογος, η διαδρομή ήταν πεζοπορικού χαρακτήρα πάνω σε χαραγμένο μονοπάτι και ήταν η τρίτη φορά που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο.

«Οι καιρικές συνθήκες και το μετεωρολογικό δελτίο είχαν ληφθεί υπόψη πριν και κατά την έναρξη της πορείας, δεν ήταν απαγορευτικές και δεν επηρέασαν τη διεξαγωγή της εξόρμησης. Για το δύσκολο σημείο της ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται. Το δυστύχημα συνέβη στις 2:50 μ.μ., μιάμιση ώρα πριν την ολοκλήρωση της εξάωρης πορείας, σε σημείο που το μονοπάτι ήταν ομαλό και χωρίς κάποια τεχνική δυσκολία.

Η εκλιπούσα παραπάτησε, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο πρανές, που την οδήγησε στον γκρεμό. Άμεσα ο αρχηγός και μέλη της πορείας ενημέρωσαν τις Αρχές και τα πιο έμπειρα μέλη έσπευσαν για τον εντοπισμό της. Παρόλο το δύσβατο της περιοχής, σε μισή ώρα την είχαν προσεγγίσει και διαπίστωσαν την έλλειψη σφυγμού και παρέμειναν δίπλα της περιμένοντας τους διασώστες, βοηθώντας στην ανάσυρση και τη μεταφορά της», ανέφερε - μεταξύ άλλων - η ανακοίνωση.

Η 40χρονη Ηρακλειώτισσα εντοπίστηκε από τους διασώστες μερικές ώρες μετά την πτώση της, ωστόσο ήταν ήδη αργά γι' αυτήν: Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή, φέροντας πολλαπλά τραύματα.

Σημειώνεται ότι η ανάσυρση και η μεταφορά της σορού της από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή μέχρι τη Ζούρβα αποδείχτηκε μια αρκετά δύσκολη και πολύωρη διαδικασία. Μετά τη μεταφορά της στη Ζούρβα, η σορός της άτυχης γυναίκας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΧΑΝΙΑ: ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ

Στερνό "αντίο" στο Αρκαλοχώρι

Μια ημέρα μετά το τραγικό συμβάν, την περασμένη Δευτέρα τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της άτυχης ορειβάτισσας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι. Εκεί βρέθηκαν συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι της αείμνηστης Ελένης, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν το πόσο ξαφνικά και άδικα "έσβησε" ο αγαπημένος τους άνθρωπος, που λάτρευε τόσο τη ζωή...

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News