default-image

Βρετανία: 21 τραυματίες της επίθεσης σε κρίσιμη κατάσταση

Κόσμος
Βρετανία: 21 τραυματίες της επίθεσης σε κρίσιμη κατάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είκοσι ένας από τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως 48 τραυματίες της επίθεσης έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Τραμπ: Ο κόσμος πρέπει να πάψει να είναι «πολιτικά ορθός»

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τον κόσμο να πάψει να είναι «πολιτικά ορθός» ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια, αφού τρεις δράστες οδήγησαν ένα βαν εναντίον πεζών και μαχαίρωσαν ανθρώπους στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν επτά και να τραυματίσουν τουλάχιστον 48.

«Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πολιτικά ορθοί και να καταπιαστούμε με την ασφάλεια του λαού μας», έγραψε σήμερα το πρωί ο Τραμπ. «Αν δεν φανουμε έξυπνοι, το πράγμα θα χειροτερέψει».

Και ο αμερικανός πρόεδρος συνέχισε: «Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως 'δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!'".

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν --ο οποίος εξελέγη πέρυσι και είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας-- είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι Βρετανοί δεν πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε προσφέρει στη Βρετανία τη βοήθεια των ΗΠΑ και είχε διαφημίσει την αμφιλεγόμενη ταξιδιωτική απαγόρευση που προσπαθεί να επιβάλει ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τους Αμερικανούς.

Τα φώτα του Άιφελ θα σβήσουν απόψε

Ο γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε στη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι «τη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας» στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα το μεσημέρι, την επομένη της επίθεσης στο Λονδίνο, ενώ στο Παρίσι ο πύργος του Άιφελ θα σβήσει συμβολικά απόψε τα φώτα του αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα.

Ο Μακρόν και η Μέι, οι οποίοι συνομίλησαν στα αγγλικά, «αναφέρθηκαν στην κατάσταση των θυμάτων και στα πρώτα στοιχεία της έρευνας» και η Μέι δεσμεύθηκε, όπως αναφέρει το γαλλικό προεδρικό μέγαρο στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «να δώσει όλες τις πληροφορίες» για τους Γάλλους που έπεσαν θύματα της επίθεσης.

Ο Μακρόν «υπενθύμισε ιδιαίτερα τη σημασία της ευρωπαϊκής συνεργασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Υπενθύμισε επίσης «τη σημασία του αγώνα κατά της μετάδοσης μηνυμάτων τρομοκρατικής προπαγάνδας μέσω των κοινωνικών δικτύων», σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων.

Εξάλλου η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως απόψε, 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), τα φώτα του πύργου θα σβήσουν σε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News