default-image

Κρήτη: Μαζική μεταμεσονύκτια πορεία ενάντια στο βιασμό

Κρήτη
Κρήτη: Μαζική μεταμεσονύκτια πορεία ενάντια στο βιασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πορεία αρκετά διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ σε πόλη της Κρήτης.

Με αφορμή την προ ημερών καταγγελία γυναίκας για απόπειρα βιασμού σε βάρος της στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, το βράδυ της Παρασκευής έλαβε χώρα μαζικότατη πορεία ενάντια στο βιασμό, αλλά και την... «κουλτούρα» του.

Δεκάδες άτομα διαφόρων ηλικιών συγκεντρώθηκαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου, βροντοφωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην «κουλτούρα του βιασμού».

Η απόπειρα βιασμού που καταγγέλθηκε δημοσίως από το ίδιο το θύμα μέσω διαδικτύου, είχε γίνει αργά το βράδυ της 25ης Μαίου: Συνεπώς, η ώρα που έγινε η πορεία το βράδυ της Παρασκευής (μεταμεσονύκτια) είχε έντονο συμβολισμό: Οι διαδηλώτριες και οι διαδηλωτές διατράνωσαν το θάρρος τους, δείχνοντας στους... επίδοξους βιαστές ότι η νύχτα και το σκοτάδι δεν θα πρέπει να λογίζεται ως σύμμαχός τους…

Η φωτογραφία προέρχεται από τον ιστότοπο της Φεμινιστική / ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας Ρεθύμνου «Φύλο και Φτερό» που διοργάνωσε την πορεία.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News