Ειδήσεις

Μικρά «θαύματα» τεχνολογίας από μαθητές του Αρκαλοχωρίου

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου αφού έχουν γίνει «εξπέρ» στην τεχνολογία και παρουσίασαν μικρά «θαύματα» στο στούντιο.

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του πρώτου ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου αφού έχουν γίνει «εξπέρ» στην τεχνολογία και παρουσίασαν μικρά «θαύματα» στο στούντιο με το βοήθεια των καθηγητών τους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗ TV παρουσίασαν τις γνώσεις τους αλλά και όσα δημιούργησαν για το Φεστιβάλ Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Όπως τόνισε ο μαθητής Λευτέρης Βολυράκης «μου άρεσε από μικρός η πληροφορική και ασχολιόμουν με τους υπολογιστές. Τώρα θα μάθουμε και προγράμματα». Ο Ευθύμης Παπαδάκης ανέφερε «μου αρέσει η μικροτεχνολογία όπως οι κατασκευές που έχουμε φτιάξει και έχουμε φέρει» .

Όπως εξήγησαν οι καθηγητές κύριοι Πιτικάκης και Σταματάκης τα τρία έργα που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή είναι βασισμένα σε μια πλακέτα Αυτό που κάνει εύκολα είναι να συνδυάζει εισόδους και εξόδους. Μπορούν να προστεθούν αισθητήρες, κάμερες, να συνδεθούν με υπολογιστή και προγραμματιστούν με ένα απλό κώδικα. "Αυτό μπορούμε σχεδόν όλοι να το κάνουμε" κατέληξαν.

Σχόλια