default-image

Καθοριστικός ο 3ος τελικός της Basket League στο ΣΕΦ

Μπάσκετ
Καθοριστικός ο 3ος τελικός της Basket League στο ΣΕΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ισοφάριση 1-1 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, η σειρά των τελικών της Basket League επιστρέφει απόψε στο ΣΕΦ, εκεί όπου ο γηπεδούχος Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του αι να πάρει εκ νέου προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο.

 

Ο τελικός που θα ξεκινήσει στις 21:00 (COSMOTE Sport4) είναι πολύ σημαντικός, αν κρίνουμε και από την προϊστορία που λέει πως ο νικητής του τρίτου τελικού έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στις 20 από τις 24 σειρές που έχουν γίνει από καταβολής ΕΣΑΚΕ (1992/1993).

Για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι παρών, έστω και ταλαιπωρημένος από την αμυγδαλίτιδα και τον πυρετό που τον ταλαιπώρησαν, ενώ το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει ξανά στη βοήθεια των Ματ Λοτζέσκι και Ντάνιελ Χάκετ. Η καταπόνηση, μετά από έναν μήνα «φωτιά» με play offs και Final Four Ευρωλίγκας, αλλά και τους τελικούς, είναι δεδομένη, όμως οι Πειραιώτες πιστεύουν πως με τη βοήθεια του κοινού θα βρουν τα αποθέματα ενέργειας για δύο ακόμη νίκες.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ΣΕΦ με υψηλή αυτοπεποίθηση με στόχο να μη χάσει τη δεύτερη ευκαιρία για το break. Οι «πράσινοι» απέδειξαν σε όλους, πρωτίστως ίσως στους… εαυτούς τους, πως παρά τα όσα έγιναν μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε παραμένουν πολύ ανταγωνιστικοί ενώ θα παραταχθούν πάνοπλοι. Ο Τσάβι Πασκουάλ στηρίζει πολλά στην ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, αλλά και την περισσότερη φρεσκάδα των παικτών του έναντι των αντιπάλων.

 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Σχινάς, Καρακατσούνης και Δεσλής. Ο τέταρτος τελικός θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (21:00).

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News