Ειδήσεις

Παρά τους πνιγμούς, μειώνονται οι ναυαγοσώστες

Με 3 λιγότερους ναυαγοσώστες σε σχέση με πέρυσι, ξεκινά η ναυαγοσωστική περίοδος στο δήμο Ρεθύμνου μετά από τα όσα ορίζει το λιμεναρχείο.

Με 3 λιγότερους ναυαγοσώστες σε σχέση με πέρυσι, ξεκινά η ναυαγοσωστική περίοδος στο δήμο Ρεθύμνου μετά από τα όσα ορίζει το λιμεναρχείο.

Ο ανάδοχος του ναυαγοσωστικού έργου ωστόσο, έχει δεσμευτεί ότι τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες θα είναι άσχημες, το έργο των ναυαγοσωστών θα ενισχύεται με περισσότερο προσωπικό.

Σε 14 από 17 πέρυσι, μείωσε τις πολυσύχναστες παραλίες του δήμου Ρεθύμνου το λιμεναρχείο και ως αποτέλεσμα οι ναυαγοσωστικοί πύργοι και οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Ρεθύμνου να είναι κατά 3 λιγότεροι.

Τις ημέρες που λόγω κυματισμού θα αναρτάται κόκκινη σημαία, ο ανάδοχος του ναυαγοσωστικού έργου, Γιάννης Αγριμάκης, θα φροντίζει να ενισχύει την υπηρεσία με τρεις ακόμα ναυαγοσώστες, ώστε να μην υπάρχουν σημεία χωρίς φύλαξη.

Ο ναυαγοσώστης Δημήτρης Χαϊκάλης, καλεί τους λουόμενους να ακολουθούν τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών και να σέβονται τις ενδείξεις των σημαιών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ναυαγοσώστες υπάρχουν στις παραλίες από τις 10μιση το πρωί μέχρι τις 5μιση το απόγευμα. Τις ώρες που δεν υπάρχει ναυαγοσώστης, αναρτάται κόκκινη σημαία.

Ακόμα και σε ημέρες αίθριων καιρικών συνθηκών χρειάζεται προσοχή στη θάλασσα, αφού δεν είναι λίγοι οι θάνατοι από παθολογικά αίτια λόγω ζέστης σε συνδυασμό με κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ σε υπερβολική ποσότητα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια