default-image

Βλέπουν... πόρτα εξόδου 180 εργαζόμενοι νοσοκομείου

Κρήτη
Βλέπουν... πόρτα εξόδου 180 εργαζόμενοι νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Καυτό" αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στο Ηράκλειο, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ ετοιμάζεται να δώσει "μάχη" ώστε να μη χάσει τη δουλειά του κανείς από το προσωπικό που απασχολείται στον εν λόγω κλάδο με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με το Σωματείο, αυτήν την περίοδο απασχολούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο 300 εργαζόμενοι, από τους οποίους κινδυνεύουν με απόλυση - εντός του τρέχοντος έτους - οι 180!

Με επίσημο κάλεσμα-ανακοίνωση, που εξέδωσε το Σωματείο, καλεί την ερχόμενη Τρίτη σε σύσκεψη των επικουρικών εργαζομένων, αλλά και των συναδέλφων τους που εργάζονται με "μπλοκάκι" στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, απευθύνεται κάλεσμα και στους επικουρικούς εργαζόμενους, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των υπόλοιπων υγειονομικών δομών, προκειμένου εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του μήνα να προβούν όλοι μαζί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης. Η εν λόγω κινητοποίηση θα έχει ως αίτημα να μη γίνει καμί

α απόλυση, αλλά και να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Ποιοι είναι, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας, οι οποίοι κινδυνεύουν - σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ - με απόλυση μέχρι το τέλος του 2017; Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται είτε για επικουρικούς εργαζόμενους, είτε για το προσωπικό που απασχολείται στην Παιδοψυχιατρική και την Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου με "μπλοκάκι". Στην ίδια θέση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα και τη σίτιση. Το σύνολο των ατόμων που φέρονται να κινδυνεύουν με απόλυση ανέρχεται στα 180.

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ όλο το προηγούμενο διάστημα και σε κάθε ευκαιρία αναδείκνυε τις σοβαρές διαχρονικές πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργούν με το λιγότερο κόστος. Διεκδίκησε με όλους τους συνάδελφους το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, όταν υπουργείο, ΔΥΠΕ, διοίκηση, κ.λπ., έλεγαν ότι αυτά δε γίνονται λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων και των δημοσιονομικών περιορισμών.

Καθημερινά, με τους συνάδελφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις που δουλεύουν στο πλευρό του μόνιμου προσωπικού με τα ίδια καθήκοντα και την ίδια ευθύνη, δίνουμε τη μάχη να έχουν οι λαϊκές οικογένειες ένα σύγχρονο και δωρεάν αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας, ενώ οι ίδιοι την ίδια ώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα απλήρωτης εργασίας, απολύσεων αλλά και απώλειας των στοιχειωδών εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Για άλλη μια φορά βρίσκονται στο φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας, γιατί η κυβέρνηση δεν έδωσε οριστική λύση με τη μονιμοποίησή τους», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση

Εκτός, πάντως, από την προγραμματισμένη σύσκεψη που θα λάβει χώρα την Τρίτη, στις 2 το μεσημέρι, στο γραφείο του Σωματείου στο ΠΑΓΝΗ, ελήφθη και η απόφαση να γίνει άνοιγμα σε «εργατικά σωματεία, συλλόγους ασθενών και λαϊκούς φορείς, προκειμένου να συμβάλουν αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και εκδίδοντας ψηφίσματα συμπαράστασης ή όποια άλλη μορφή αγώνα επιλέξουν».

Εξάλλου, στην ανακοίνωση, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καλεί τους εργαζόμενους, αλλά και όλο τον κρητικό λαό, τα σωματεία και τους φορείς να παλέψουν μαζί για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, για άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που θα έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News