default-image

Στο πεζοδρόμιο περιορίζονται τα μαγαζιά της αγοράς (video)

Κρήτη
Στο πεζοδρόμιο περιορίζονται τα μαγαζιά της αγοράς (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχασαν δεκάδες καταστηματάρχες της κεντρικής αγοράς του Ηρακλείου, μετά την έγγραφη ειδοποίηση που έλαβαν από τη Λότζια ότι δεν πρόκειται να τους παραχωρηθεί προς χρήση επιπλέον κοινόχρηστος χώρος, πέραν του διαμορφωμένου πεζοδρομίου.

Καταστηματάρχες καυτηρίασαν την αυστηρή πολιτική του δήμου, η οποία ανατρέπει - όπως είπαν - τα δεδομένα χρόνων, καθώς οι πάγκοι τους θα πρέπει να περιοριστούν στο πεζοδρόμιο, κάτι που σημαίνει για τους ίδιους οικονομικές απώλειες στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους καθώς θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την προμήθεια πάγκων διαφορετικών διαστάσεων.

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν σε συνάντηση τους με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, παρουσία του προϊσταμένου της δημοτικής αστυνομίας.

Ζήτησαν να «παγώσει» για φέτος η επίμαχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό, με τον Μαρίνο Παττακό να δηλώνει ότι άμεσα, άνδρες της δημοτικής αστυνομίας θα προχωρήσουν σε ελέγχους στην κεντρική αγορά της οδού 1866 και θα επιβάλλουν τα ανάλογα πρόστιμα, τα οποία αγγίζουν τα 400 ευρώ, χωρίς ωστόσο να εξαντλήσουν την αυστηρότητα του νόμου.

Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News