default-image

Στα νότια συννεφιά με ζέστη στα βόρεια καταιγίδες με βροχές

Κρήτη
Στα νότια συννεφιά με ζέστη στα βόρεια καταιγίδες με βροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία θα έχουν οι Κρητικοί που θα θελήσουν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα του νησιού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για ιδανικό καιρικό σκηνικό: Ο υδράργυρος θα βρίσκεται σε... καλοκαιρινά επίπεδα, ενώ οι νεφώσεις που θα υπάρξουν σε αρκετές περιοχές του νησιού δεν αναμένεται να είναι αρκετές για να "χαλάσουν" τις εξορμήσεις προς τις παραλίες.

Όπως αναφέρεται στο μετεωρολογικό ιστότοπο meteocrete.gr, το τριήμερο αναμένεται θερμό, με τη μέγιστη θερμοκρασία να κυμαίνεται κατά μέσο στους 29 βαθμούς Κελσίου. Εξάλλου, σε κάποιες περιοχές του νομού Χανίων ο υδράργυρος αναμένεται να "σκαρφαλώσει" μέχρι και τους 31 βαθμούς.

Βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη Ελλάδα

Και μπορεί στην Κρήτη ο καιρός θα είναι σχετικά καλός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ωστόσο η εικόνα είναι διαφορετική στην υπόλοιπη Ελλάδα. Καθώς νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Βόρεια Θεσσαλία, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και το απόγευμα πιθανόν στα κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά, αναμένονται  σήμερα με την ορατότητα κατά διαστήματα να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 19 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Πελοπόννησο τοπικά έως 30 βαθμούς),  20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και το απόγευμα έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη

Αλλά ας δούμε αναλυτικότερα την πρόγνωση του καιρού για σήμερα, αύριο και μεθαύριο το νησί μας. Στο νομό Ηρακλείου θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Στις βόρειες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ασθενείς έως ασθενείς, με την έντασή τους να κυμαίνεται στα 2 με 3 μποφόρ. Πρόσκαιρα, πάντως, η έντασή τους θα φτάσει τα 4 μποφόρ, ενώ στα νότια του νομού οι άνεμοι θα πνέουν με την ίδια ένταση αλλά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ορεινές περιοχές του νομού Ηρακλείου από 15 έως 26 βαθμούς.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο Κυριακή. Ειδικότερα, αναμένονται λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 4 μποφόρ. Στις νότιες περιοχές του νομού Ηρακλείου οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, έντασης 2 με 3 μποφόρ. Εξάλλου, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 15 έως 26 βαθμούς. Και μεθαύριο Δευτέρα, πάντως, ο υδράργυρος θα βρίσκεται την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας μέχρι τους 26 βαθμούς.

Χανιά

Σήμερα, στα Χανιά θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, αυξημένες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια του νομού Χανίων θα κυμανθεί από 17 έως 30, ενώ στις νότιες περιοχές θα αγγίξει και τους 31 βαθμούς. Εξάλλου, στα ορεινά ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται και αύριο στο νομό Χανίων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ίδια επίπεδα με σήμερα, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά του νομού, ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά θα επικρατεί, κατά τόπους, στο χανιώτικο ουρανό και μεθαύριο Δευτέρα. Εξάλλου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, θα έχουμε σήμερα και στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν και εδώ δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 2 με 3 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα θα φτάσουν μέχρι και τα 4 μποφόρ. Στα βόρεια του νομού Ρεθύμνου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα νότια από 18 έως 30, ενώ στις ορεινές περιοχές από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίους. Λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται αύριο.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με σήμερα. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η ένταση των ανέμων στα νότια, όπου θα πνέουν, ωστόσο, από δυτικές διευθύνσεις. Αύριο, εξάλλου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά του Ρεθύμνου από 15 έως 27. Μεθαύριο θα υπάρξει αραιή συννεφιά, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Λασίθι

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, αναμένονται σήμερα και στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, έντασης 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια του νομού από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα νότια από 18 έως 29, ενώ στα ορεινά από 15 έως 27 βαθμούς. Αύριο θα έχουμε γενικά καλοκαιρία με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση με σήμερα. Η θερμοκρασία αύριο Κυριακή θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 29 βαθμούς, στα νότια από 19 έως 28, ενώ στα ορεινά από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο Δευτέρα, τέλος, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο ουρανός αναμένεται καθαρός, εκτός από τις πρωινές ώρες, οπότε και πιθανόν να έχουμε λίγες νεφώσεις.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News