default-image

Μετατρέπεται σε "μωσαϊκό" άμμου η παραλία της Αμμουδάρας

Πολιτισμός
Μετατρέπεται σε "μωσαϊκό" άμμου η παραλία της Αμμουδάρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει τις πύλες του στην Αμμουδάρα, για δεύτερη χρονιά φέτος, το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο! Μια διοργάνωση που "αγκάλιασε" η δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Χθες ολοκληρώθηκε ο εγκιβωτισμός της άμμου σε καλούπια μέχρι τριών μέτρων και οι γλύπτες θα αρχίσουν να φιλοτεχνούν τα έργα τους, που αναμένεται να εκπλήξουν μικρούς και μεγάλους! Το θέμα του φεστιβάλ φέτος είναι "Καλοκαιρινές διακοπές" και το μήνυμά του "Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες". Η προσέλευση του κοινού είναι ελεύθερη.

Όπως προαναφέρθηκε, το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Δήμου Μαλεβιζίου, ενώ έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Μαλεβιζίου "Η Μέλισσα", σε συνεργασία με το γλύπτη Μανόλη Χαρκούτη. Το φεστιβάλ υποστηρίζουν με χορηγίες τους επιχειρήσεις της Κρήτης κυρίως από το χώρο του τουρισμού.

Στο πρωτότυπο εικαστικό γεγονός, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη, εκτός από τον Μανόλη Χαρκούτση, θα φιλοτεχνήσουν έργα ο πανεπιστημιακός καθηγητής από την Ουκρανία Yuriy Mysko και η επίσης Ουκρανή, διακεκριμένη γλύπτρια Lyudmyla Mysko.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδοχικά σε δύο σημεία:

- 1ο σημείο: Στο κέντρο της Αμμουδάρας, από σήμερα Σάββατο μέχρι και τις 12 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι γλύπτες φιλοτεχνούν τα έργα τους στην παραλία, που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Νάξου, λίγο παρακάτω από τον κεντρικό χώρο στάθμευσης οχημάτων.

- 2ο σημείο: Λίγα μέτρα δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού, από τις 13 έως και τις 20 Ιουνίου.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του φεστιβάλ, τα γλυπτά θα παραμείνουν στους χώρους τους, εκτός απροόπτου, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, για να τα χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Θα δημιουργηθούν συνολικά έξι έργα εφήμερης τέχνης, τρία σε κάθε σημείο του φεστιβάλ.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένας σημαντικός θεσμός, που προάγει την τέχνη και προβάλλει σε όλο τον κόσμο το δήμο μας και συνολικά την Κρήτη, δημιουργείται σιγά-σιγά στην Αμμουδάρα. Φέτος κάνουμε ένα ακόμη βήμα, καθώς τα γλυπτά είναι έξι αντί για τρία που ήταν πέρυσι, στο πιλοτικό φεστιβάλ. Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο ΕΟΤ έθεσε το φεστιβάλ υπό την αιγίδα του, ενώ έχουμε την υποστήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά όλους τους χορηγούς, που πίστεψαν και υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συνθηκών για τις επιχειρήσεις. Έχουμε στόχο να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην ανάπτυξη της τέχνης και της παιδείας, αλλά και στην προβολή του τόπου μας, ως ένας ιδιαιτέρως ενδιαφέρων προορισμός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News