default-image

Τέλος οι διαφημιστικές πινακίδες από το ιστορικό κέντρο -vid

Κρήτη
Τέλος οι διαφημιστικές πινακίδες από το ιστορικό κέντρο -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ξήλωμα όλων των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων εντός και εκτός πόλης δρομολογεί το επόμενο 20ημερο ο Δήμος Ηρακλείου, με την υπαίθρια διαφήμιση να περιορίζεται εκτός ιστορικού κέντρου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο το απόλυτο αλαλούμ που επικρατεί εδώ και χρόνια, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο για παράνομα διαφημιστικά πλαίσια, όπως παραδέχεται ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνος Παττακός ο οποίος έκανε λόγο για διαχρονική αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών να εφαρμόσουν το νόμο.

 

Εικόνες "απείρου κάλλους" καταγράφονται και στα στέγαστρα στάσεων αστικού λεωφορείου.

Πέρα από το ξήλωμα διαφημιστικών πλαισίων, θα καθοριστούν νόμιμες θέσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης αναδόχου για την τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων.

Το τελεσίγραφο αφορά και τους περιπτεριούχους οι οποίοι θα πρέπει να απομακρύνουν τα διαφημιστικά πλαίσια και τέντες που είναι διαφημιστικές, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, ενώ η έξωση της υπαίθριας διαφήμισης αφορά και τα διαφημιστικά πλαίσια όπου το κοινό ενημερώνεται για τα προγράμματα των κινηματογράφων.

Σε ό,τι αφορά το χάος της αφισορύπανσης, η δημοτική αστυνομία επέβαλε πρόστιμα σε 50 περιπτώσεις το 2016 ενώ για το 2017 επέβαλε πρόστιμο σε μια περίπτωση!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News