default-image

Γιουβέντους-Ρεάλ Μ. απόψε για το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ

Ποδόσφαιρο
Γιουβέντους-Ρεάλ Μ. απόψε για το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποψινή βραδιά ανήκει αποκλειστικά στο Champions League! Πόσο μάλλον όταν αντίπαλοι στον τελικό που θα γίνει στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ είναι δύο γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Στις 21:45 (τηλεοπτική μετάδοση ΕΡΤ και COSMOTETV), Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης θα κοντραριστούν για την κορυφή της Ευρώπης, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να κρατήσει την αγωνία στο κατακόρυφο.

Οι δύο αντίπαλοι «κουβαλάνε» μαζί τους την κληρονομιά των 22 τελικών στους οποίους έχουν συμμετάσχει, με τη «βασίλισσα» να είναι πιο αξιόπιστη με 11 κατακτήσεις που αποτελεί ρεκόρ σε 14 εμφανίσεις.

Η «Γιούβε» έχει φτάσει στην πηγή οκτώ φορές, αλλά ήπιε... νερό μόλις δύο το 1985 και το 1996 και φέτος θέλει να τριτώσει το καλό. Η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι έχει κατακτήσει τρία διαδοχικά νταμπλ, ενώ πριν από δύο χρόνια έφτασε κοντά στο Champions League, αλλά ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Μονάχου.

Το συγκρότημα του Ζινεντίν Ζιντάν αναζητούσε επί 12 χρόνια το «decima», τον δέκατο τίτλο της, που πήρε το 2014, ενώ έφτασε τους 11 στην περσινή διοργάνωση. Κοινό χαρακτηριστικό, όμως, είναι ότι σε αμφότερους τους τελικούς αντιμετώπισε την Ατλέτικο, τη συμπολίτισσά της που γνωρίζει καλά και της έχει πάρει τον «αέρα».

Ο «Ζιζού» επιδιώκει να γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον Αρίγκο Σάκι και μετά από 27 χρόνια, που διατηρεί στην κατοχή του το πολυτιμότερο τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο. Θα είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά στα χρονικά του Champions League που υφίσταται από το 1992, ενώ ο Σάκι με τη Μίλαν το είχε πετύχει τη διετία 1989-1990.

Για τη Γιουβέντους μεγάλος άτυχος ο Στουράρο που τραυματίστηκε την Πέμπτη και δε θα μπορέσει να αγωνιστεί, ενώ στο απουσιολόγιο είναι ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς, Μάρκο Πιάτσα. Από την άλλη, για τη Ρεάλ Μαδρίτης ερωτηματικό είναι η συμμετοχή του Μπέιλ, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή, αλλά δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας του.

Διαιτητής του τελικού έχει οριστεί ο Φέλιξ Μπριχ και πρόκειται για την πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του. Ο Γερμανός ρέφερι έγινε διεθνής το 2007 και μετά από 10 χρόνια θα διευθύνει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού σε επίπεδο συλλόγων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News