default-image

Αιχμηρός από την Κρήτη ο Λαφαζάνης & για αεροδρόμιο Χανίων

Κρήτη
Αιχμηρός από την Κρήτη ο Λαφαζάνης & για αεροδρόμιο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε την Πέμπτη από τα Χανιά ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης , χαρακτηρίζοντας την «υπαλληλία» των Αθηνών και τονίζοντας ότι οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι η υπόθεση του χρέους παραπέμπεται στις καλένδες ενώ έκανε λόγο για σχέδια επέκτασης της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας από την  κυβέρνηση , την οποία επίσης κατήγγειλε για την άρνηση της να χαρακτηριστεί το χωριό Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά ως μαρτυρικό.

Αν αναφερόμενος στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το χρέος, ο Πρόεδρος της ΛΑΕ υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Η υπόθεση του χρέους παραπέμπεται στις καλένδες από το γερμανικό κατεστημένο σε συμπαιγνία με το ΔΝΤ και η κυβερνητική υπαλληλία των Αθηνών, οι μαριονέτες των Αθηνών που παριστάνουν την κυβέρνηση, είναι έτοιμοι να προσυπογράψουν μια συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει ένα τέταρτο σκληρό μνημόνιο και σκληρότερα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού, πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά».  

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας μίλησε για την ανάγκη μιας μεγάλης δημοκρατικής ανατροπής στην Ελλάδα που θα δίνει τέλος στις πολιτικές των μνημονίων και επανέλαβε την εναλλακτική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για καθιέρωση εθνικού νομίσματος σε συνδυασμό με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα .

Λαφαζάνης: «Η Σούδα και τα Χανιά μετατρέπονται σε πυριτιδαποθήκη»

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κατήγγειλε την κυβέρνηση για σχέδια επέκτασης της Αμερικής Βάσης της Σούδας ζητώντας την απομάκρυνση της από τη χώρα. Όπως επεσήμανε «η κυβέρνηση πάει να αναβαθμίσει τη Βάση της Σούδας και να επεκτείνει σε ορίζοντα πενταετίας τη συμφωνία των στρατιωτικών διευκολύνσεων. Η Σούδα και τα Χανιά μετατρέπονται έτσι σε πυριτιδαποθήκη»

Ο κ. Λαφαζάνης δεν παρέλειψε να επαναλάβει τη θέση της Λαϊκής Ενότητας για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου των Χανίων τονίζοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί. «Μόνο προτεκτοράτα ξεπουλάνε τα αεροδρόμια τους και μάλιστα τα κερδοφόρα αεροδρόμια τους αφού τα ανακαινίσουν πρώτα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και τα χαρίσουν στην Γερμανική Fraport» είπε.

Σκοπός της επίσκεψης του Παναγιώτη Λαφαζάνη στα Χανιά ήταν να αποδώσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες κατοίκους του χωριού Κοντομαρί από τους Γερμανούς . Μάλιστα κατήγγειλε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκε το αίτημα να χαρακτηριστεί το Κοντομαρί ως μαρτυρικό χωριό. «Δυστυχώς, μια κυβέρνηση η οποία βλέπει περισσότερο προς τους Γερμανούς και όχι προς το συμφέρον της χώρας μας, απέρριψε αυτό το αίτημα παρόλο που η ΛΑΕ με τον Δημήτρη Στρατούλη έκανε ενέργειες και διαβήματα προκειμένου να δικαιωθεί» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή του Υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί όνειδος για τη χώρα.

Ο ίδιος συνέδεσε την υπόθεση του αιτήματος για το Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά με αυτήν των Γερμανικών αποζημιώσεων λέγοντας ότι πρέπει να την επαναφέρουμε. «Δυστυχώς οι κυβερνήσεις και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στην κατάψυξη το θέμα και δεν θέλει να ακούγεται το παραμικρό» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κατά την επίσκεψη του στα Χανιά είχε συναντήσεις με τοπικά στελέχη του κόμματος.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News