default-image

Ζ.Καλογεράκης: Θετικές εξαγγελίες για συμβασιούχους -ηχητ..

Κρήτη
Ζ.Καλογεράκης: Θετικές εξαγγελίες για συμβασιούχους -ηχητ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές για τους ΟΤΑ, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Εσωτερικών. 

Είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι έως το τέλος του έτους να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων, ζήτημα που  «αποτελεί μια από τις πιο βαριές αμαρτίες του παλαιού πολιτικού κατεστημένου».

Σημείωσε ότι ήδη έχει αρχίσει η διερεύνηση για το ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ διευκρίνισε ότι η διαδικασία θα γίνει από ανεξάρτητο φορέα, είτε αυτός είναι ο ΑΣΕΠ είτε κάποιος άλλος που θα συσταθεί από το ΑΣΕΠ.  

Ανέφερε ότι τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη είναι τα χρόνια εργασίας και το περιεχόμενο της απασχόλησης, καθώς και ότι η λύση που θα δοθεί θα είναι συνεπής με τις επιταγές του Συντάγματος και με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θετική η εξέλιξη για τους Συμβασιούχους και την ΤΑ είπε στο Ράδιο 9,84 ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης, αλλά και για τους δήμους καθώς με περαιτέρω υποστελέχωση δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Τους Δημάρχους Κρήτης τους απασχολεί η βιωσιμότητα των ΟΤΑ

Διαχωρίζουν τη θέση και τη στάση τους ως φαίνεται οι Δήμαρχοι της Κρήτης από την ΚΕΔΕ αναφορικά με τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα στην Αυτοδιοίκηση αλλά και την άρνηση της να μετέχει στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το υπουργείο Εσωτερικών για τις αλλαγές στον Καλλικράτη.

''Την Αυτοδιοίκηση και τους Δημάρχους θα έπρεπε να τους απασχολεί η βιωσιμότητα τους , η λειτουργία των Δήμων προς όφελος των πολιτών πρωτίστως αντί του εκλογικού συστήματος'' επισημαίνει.

''Ζητούμενο πρέπει να είναι το τι Δήμους θέλουμε . Οι αρχικοί στόχοι του Καλλικράτη ουδέποτε  με ευθύνη της πολιτείας τέθηκαν σε εφαρμογή'', η θέση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News