Ειδήσεις

"Επισκεφτείτε" μουσεία όλου του κόσμου από τον... καναπέ σας

Θέλετε να θαυμάσετε τα έργα τέχνης στο Λούβρο, αλλά δεν έχετε το χρόνο να προγραμματίσετε ένα τέτοιο ταξίδι; Είναι όνειρο ζωής σας να επισκεφτείτε το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, αλλά βρίσκεται λίγο μακριά; Το Google Maps σας δίνει τη λύση να επισκεφτείτε τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, από τον καναπέ του σπιτιού σας.

Σύμφωνα με το cnn.gr, η Google προσέθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό στο Street View, το "think digital museum guide" που σας προσφέρει βασικές γνώσεις για τα έργα τέχνης κατά τη διάρκεια της εικονικής επίσκεψης, στα μουσεία.

Πλέον, η εικονική περιήγηση στο Street View παρέχει περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη του υπολογιστή αλλά και στο κινητό. Στα δωμάτια των μουσείων στους χάρτες του Google παρέχονται σχετικές πληροφορίες δίπλα από κάθε έργο.

Κάνοντας κλικ σε αυτά τα σχόλια, θα σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα με περισσότερες πληροφορίες που παρέχονται από εκατοντάδες γνωστά μουσεία. Θα μπορείτε επίσης να κάνετε ζουμ σε εικόνες υψηλής ανάλυσης- που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτά τα εικονικά έργα απ' όσο φανταστήκατε ποτέ.

Για να δημιουργηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, η Google έβαλε σε λειτουργία το λογισμικό οπτικής αναγνώρισης. Ένα λογισμικό παρεμφερές με το πώς η τεχνολογία μηχανικής μάθησης σας επιτρέπει να αναζητείτε αρχεία στην φωτογραφικής σας συλλογή στο Google Photos, αυτό το λογισμικό σκάναρε τους τοίχους των μουσείων σε όλο τον κόσμο, προσδιορίζοντας και κατηγοριοποιώντας περισσότερα από 15.000 έργα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια