default-image

Πότε τελικά θα γίνει η Ά Μαθητιάδα Κρήτης μετά την αναβολή

Κρήτη
Πότε τελικά θα γίνει η Ά Μαθητιάδα Κρήτης μετά την αναβολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η  Οργανωτική και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α' Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης, μετά τη ματαίωση λόγω καιρού της διοργάνωσης , κατόπιν συνεδρίασης  αποφάσισε η Μαθητιάδα, που άρχισε με τη λαμπαδηδρομία την Κυριακή 28/5/2017, με  τους καλύτερους οιωνούς, να πραγματοποιηθεί το 1ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2017 συνδυάζοντάς το με την ημέρα σχολικού αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ Η 'Α ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται επίσης : Η λαμπαδηδρομία διεξήχθη κανονικά την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 με όλους τους απαραίτητους κανόνες και πρότυπα ασφαλείας και σε αυτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.

  Τη φλόγα υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γεώργιος Τερζάκης μαζί με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, μαθητές, μαθήτριες, χορευτές και χορεύτριες της Παγκρήτιας Ένωσης Χοροδιδασκάλων. Η φλόγα στη συνέχεια έφτασε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και από εκεί οδηγήθηκε διαμέσου της Λ. Κνωσού και της Λ. Δημοκρατίας στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, πέρασε από τα Νεώρεια τείχη, την πλατεία 18 Άγγλων και έφτασε μέσω της 25ης Αυγούστου στο Δημαρχείο (Λότζια) όπου έγινε μια μικρή τελετή υποδοχής της από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλειο Λαμπρινό και εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία "έπαιξαν" μουσική, ειδικά γραμμένη για την περίσταση οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου (η σύνθεση ήταν του Αργύρη Μαρούδα).

Με χειροκροτήματα έφτασε στην Πλατεία Ελευθερίας η φλόγα μέσω της Δαιδάλου όπου έγινε τελετή υποδοχής της στην Περιφέρεια Κρήτης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Προέδρου και μελών της Εκτελεστικής και Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, του Βουλευτή του Σύριζα στο νομό Ηρακλείου κ. Σ. Βαρδάκη, πλήθους εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών και εθελοντών και άναμμα του βωμού της Α' Περιφερειακής Μαθητιάδας Κρήτης από τον μαθητή Ανδρέα Τυμπακιανάκη του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την συμμετοχή της Παγκρήτιας Ένωσης Χοροδιδασκάλων , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχανών η "Χαραυγή" και το συγκρότημα του Αντώνη Ροδιανού.

Τον Οκτώβριο στην Α' Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης σας περιμένουμε όλους και όλες κοντά μας να ζήσουμε αυτήν τη μοναδική εμπειρία αθλητισμού και πολιτισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News