default-image

Στην κρητική γη ο Κ. Μητσοτάκης - σπαρακτικό κατευόδιο- video

Χανιά
Στην κρητική γη ο Κ. Μητσοτάκης - σπαρακτικό κατευόδιο- video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αγκαλιά της κρητικής γης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Με το μπαστούνι του να τον «συντροφεύει» ο Κων/νος Μητσοτάκης από τις 5 το απόγευμα αναπαύεται δίπλα στη Μαρίκα του, στο αγροτικό νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Με υπόκρουση τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας δυνατά "Αθάνατος" ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ταφής με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού για τον σπουδαίο πολιτικό άνδρα.

Άγημα από την πολεμική αεροπορία και το ναυτικό απέδωσαν τιμές, ενώ συγκλονιστική η στιγμή που οι φίλοι του και κορυφαίοι καλλιτέχνες της Κρήτης, Μανόλης Κονταρός και ο Νίκος Ζωιδάκης, τον αποχαιρέτησαν με μαντινάδες και υπό τους ήχους της λύρας.

Μάλιστα τη στιγμή που ο Νίκος Ζωιδάκης είπε μεταξύ άλλων: "...Σου τάζουμε πρωθυπουργό να κάνουμε το γιο σου", οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε ένα θερμό χειροκρότημα.  

Ξεχωριστή και η στιγμή που ο παραδοσιακός σύλλογος Ριζίτες, τραγούδησε το αγαπημένο ριζίτικο του επίτιμου προέδρου "Σε ψηλό Βουνό κάθεται ένας αητός".

Η προσέλευση στον κόσμο δεν επιτρεπόταν στον χώρο της ταφής, καθώς όπως είχε αποφασιστεί το τελευταίο αντίο επρόκειτο να γίνει σε πολύ κλειστό κύκλο.

Ωστόσο παρά την αφόρητη ζέστη και γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορεί να μπει στο χώρο του κοιμητηρίου, απλός κόσμος  από νωρίς είχε καταφθάσει στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ με τουριστικά λεωφορεία.

κατω

κατω

Της πομπής που ξεκίνησε από την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, προηγούντο μοτοσυκλετιστές, ενώ στην «κεφαλή» της, στρατιωτικό όχημα με αξιωματικούς, κρατώντας τα παράσημα του πρωθυπουργού και αμέσως μετά όχημα με τον κιλλίβαντα που μεταφέρει τη σορό σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη σημαία.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΡΑΣ ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η προσέλευση στον κόσμο δεν επιτρεπόταν, καθώς όπως έχει αποφασιστεί η ταφή  και το τελευταίο αντίο θα γίνει σε πολύ κλειστό κύκλο.  

Ωστόσο παρά την αφόρητη ζέστη και γνωρίζοντας ότι δε θα μπορεί να μπει στο χώρο του κοιμητηρίου από νωρίς είχε καταφθάσει έξω από το κοιμητήριο του Αργουλιδέ.

Παρακολουθήστε το σπαρακτικό αντίο της Ντόρας στον πολυαγαπημένο της πατέρα

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News