default-image

Το αντίο της Ντόρας: "Πάτερα σήκω πάνω - δεν χωράς εδώ" vid

Κρήτη
Το αντίο της Ντόρας: "Πάτερα σήκω πάνω - δεν χωράς εδώ" vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καρδιές λύγισαν και τα δάκρυα έτρεχαν «ποτάμι» από τα μάτια όλων όταν η κόρη Ντόρα Μπακογιάννη με  τρεμάμενη φωνή  αποχαιρέτησε τον πατέρα της στο ναό της Αγίας Μαγδαληνής όπου και τέλεστηκε το τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος πολιτικού.

Τραγική φιγούρα και ο αδερφός της Κυριάκος, τον οποίο και απαθανάτισε ο τηλεοπτικός φακός, εμφανώς καταπονημένο με ένα μαντήλι να σκουπίζει τα δάκρυα του.

Τα σπαρακτικά λόγια της Ντόρας στον πατέρα της

"Πάτερα σήκω πάνω",  είπε στον σπαρακτικό επικήδειο της  η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον πατέρα της λιγο πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία .

"Είμαστε όλοι εδώ , όλη η οικογένεια και πάνω από όλα οι φίλοι σου… Μίλησαν πολλοί για σένα . Σήμερα δεν είμαστε για να μιλήσουμε για πολιτική αλλά για να σου πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Που να βρω δύναμη να σε αποχαιρετήσω πατέρα.. Στέκω όρθια στη γη που αγάπησες και προσπαθώ να βρω αντοχή.Σε ευχαριστούμε που μας  έκανες  να αγαπάμε την Κρήτη, να τιμάμε φιλίες , λόγο και χρέος μας . Σε ευχαριστούμε για την αστείρευτη πηγαία αισιοδοξία σου για τον τόπο πάνω από όλα.

Πριν από μερικές ημέρες όταν σου είπα ότι η χώρα δεν πάει καλά ,εσύ μου είπες πατέρα . Η Ελλάδα θα ξανασηκωθεί και έχω πίστη στους  Έλληνες .

Δεν χωράς εδώ ,σήκω πάνω σε χρειαζόμαστε  λίγο ακόμα  ίσα να μας βγάλεις στο ξέφωτο σήκω γιατί άδειασε ο τόπος, σήκω γιατί ήρθαν φίλοι και δεν  πάει να τους πως ότι πέθανες σήκω πάνω γιατί θα χαράξει και δεν θα είσαι εδώ."

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_4d0fdkbr/

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ "ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ" ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News