default-image

Τι λένε οι εκπαιδευτικοί για τη μήνυση στη δασκάλα

Κρήτη
Τι λένε οι εκπαιδευτικοί για τη μήνυση στη δασκάλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΔΕ για το θέμα της δασκάλας, η οποία σύμφωνα με καταγγελία μητέρας κράτησε μαθητή μέσα στην αίθουσα για 10 λεπτά χωρίς διάλειμμα μέχρι να τελειώσει την εργασία του, πρόκειται να γίνει σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Ν. Καζαντζάκης" κ. Μανώλης Μπελαδάκης ξεκαθαρίζει ότι θα γίνει ΕΔΕ και όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έχουν τα πράγματα.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα καταγγέλλει τη δασκάλα του 7χρονου παιδιού της ότι κράτησε το μαθητή - παιδί της μέσα στη σχολική αίθουσα για δύο ώρες χωρίς διάλειμμα μέχρι να ολοκληρώσει την εργασία του.Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση εναντίον της δασκάλας για το θέμα.

Η δήλωση του κ. Μπελαδάκη στο neakriti.gr:

«Είναι θέμα που έχει πάρει την προβλεπόμενη διαδικασία που ορίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Δηλαδή θα γίνει προκαταρκτική εξέταση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση αναφορικά με το αν έγινε όντως το περιστατικό όπως αναφέρεται.

» Ωστόσο σύμφωνα με δική μου πληροφόρηση είναι ότι δεν έχουν γίνει τα γεγονότα έτσι ακριβώς όπως περιγράφονται. Υπάρχει μια δόση υπερβολής και θα πρέπει όλοι να μην δυναμιτίζουμε τις καλές σχέσεις που θα πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια, ανάμεσα στο γονέα, τον μαθητή και τον δάσκαλο. Αν κάπου σε αυτή τη σχέση έχουν γίνει λάθη θα πρέπει με ένα πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας να ξεπερνούμε τα λάθη αυτά και να συνεχίζουμε γιατί αυτό που πρέπει να προέχει κάθε φορά είναι το συμφέρον του παιδιού και της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΘΗΤΗ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News