default-image

Πρόσφυγες Μπιντούν κατακλύζουν τη Χίο

Ελλάδα
Πρόσφυγες Μπιντούν κατακλύζουν τη Χίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετανάστες από το Κουβέιτ ασαφούς εθνικότητας, οι οποίοι ονομάζονται Μπιντούν (Bidοon ή Bedoon) φτάνουν τους τελευταίους μήνες στη Χίο, από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με την έγκυρη ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Χίου www.astraparis.gr, οι παραπάνω πρωτοεμφανίστηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ τον περασμένο Φεβρουάριο. Από τότε άρχισαν να καταγράφονται ως ασαφούς εθνικότητας ενώ οι ρυθμοί άφιξής τους κρίνονται ως αυξανόμενοι.

Ας σημειωθεί ότι μόνο το μήνα Μάιο, οι αφίξεις Μπιντούν αντιπροσωπεύουν το 9% των συνολικών αφίξεων στη Χίο, ενώ από τον Φεβρουάριο έως τέλος Μαΐου ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 246 άτομα, κυρίως γυναικόπαιδα. Η εκτίμηση είναι ότι οι άνδρες έχουν ήδη φτάσει σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και ακολουθούν οι σύζυγοι και τα παιδιά τους, με την προσδοκία να τους συναντήσουν.

Η συγκεκριμένη εθνότητα, αναφέρει η ιστοσελίδα www.astraparis.gr στο Κουβέιτ αντιμετωπίζονται ως απάτριδες (ανιθαγενείς), χαρακτηρίζονται ως παράνομοι και επιπλέον διώκονται και ουσιαστικά πηγαινοέρχονται στις χώρες του περσικού κόλπου και κυρίως στο Ιράκ.

Ο συνολικός αριθμός τους είναι άγνωστος, ενώ από τον ΟΗΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις υπολογίζονται περίπου σε 100.000.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News