default-image

Αναζητούν απαντήσεις για την "κόλαση" φωτιάς σε 8 οχήματα

Κρήτη
Αναζητούν απαντήσεις για την "κόλαση" φωτιάς σε 8 οχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με τον πύρινο όλεθρο βρέθηκαν χθες τα ξημερώματα κάτοικοι γειτονιάς της πόλης του Ηρακλείου, έπειτα από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε σταθμευμένα οχήματα, κάτω από αδιευκρίνιστες - μέχρι χθες το βράδυ - συνθήκες. Από τις φλόγες υπέστησαν - μικρές ή μεγάλες - ζημιές συνολικά οκτώ αυτοκίνητα και μηχανές, ωστόσο ευτυχώς δεν κινδύνεψε κάποιος συνάνθρωπός μας.

Όλα συνέβησαν κατά τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης. Λίγο μετά τις 3 χθες το πρωί, περίοικοι στην οδό Κορυτσάς, στη συνοικία του Πόρου, πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους. Αιτία ήταν οι απανωτές εκρήξεις οι οποίες ακούστηκαν και οι οποίες τους ξύπνησαν, κάνοντάς τους να βγουν στο δρόμο. Εκεί αντίκρισαν τη φωτιά να βρίσκεται σε εξέλιξη. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι ρίχτηκαν αμέσως στη "μάχη" με τις φλόγες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΞΗΜΕΡΩΜΑ "ΚΟΛΑΣΗΣ", ΚΑΗΚΑΝ ΙΧ, ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΟ

Οι φλόγες "άγγιξαν" οκτώ οχήματα

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Μανόλης Δαμουλάκης, κατά την άφιξη της Πυροσβεστικής στο σημείο η «πυρκαγιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη». Τελικά, μετά από περίπου μία ώρα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, η οποία άφησε πίσω της μεγάλες υλικές ζημιές. Συνολικά, οι φλόγες "άγγιξαν" οκτώ οχήματα: τρία αυτοκίνητα και πέντε μηχανές. Το ένα από τα Ι.Χ. καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως καταστράφηκαν και οι μοτοσυκλέτες, που έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Ωστόσο, από τις φλόγες δε γλίτωσε ούτε το κτήριο που βρίσκεται μπροστά ακριβώς από το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, η πρόσοψη της πολυκατοικίας, όπως και τμήματα των μπαλκονιών της, "μαύρισαν" από τους καπνούς, ενώ η φωτιά έκαψε και τα παντζούρια παραθύρου στο ισόγειο του κτηρίου. Παρ' όλα αυτά, η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς σε άλλα οχήματα, αλλά και σε οικίες.

Όπως ανέφερε στη "Ν.Κ." περίοικος που μένει πολύ κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, ακούγοντας αρχικά τις εκρήξεις, θεώρησε ότι είχε γίνει κάποια «τράκα». «Ακούσαμε θορύβους, αλλά δεν ξέραμε τι ήταν. "Καμία τράκα", είπα, "θα έγινε"... Γιατί πολλές φορές έχει γίνει τράκα σ' αυτό το σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κάτοικος της οδού Κορυτσάς. «Τρελαθήκαμε γιατί μένουμε ακριβώς απέναντι», συμπλήρωσε με νόημα η κάτοικος.

Ανοικτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού

Στο μεταξύ, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, μη αποκλείοντας το σενάριο του εμπρησμού. Το γεγονός ότι η φωτιά βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, όταν μετέβη η Πυροσβεστική στο σημείο, σημαίνει - σύμφωνα με τον Μανόλη Δαμουλάκη - «δύο πράγματα, τα οποία μπορεί να ισχύουν είτε χωριστά, είτε μαζί: Ή χρησιμοποιήθηκε κάποιο εύφλεκτο υγρό, ή οι περίοικοι δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως την πυρκαγιά», οπότε αυτή είχε αρκετό χρόνο να "δουλέψει".

«Ήταν αρκετές οι ζημιές, γιατί και ο δρόμος είναι στενός και ήταν παρκαρισμένα τα οχήματα το ένα δίπλα στο άλλο», ανέφερε, μιλώντας στην εφημερίδα "Ν.Κ.", ο κ. Δαμουλάκης. «Και τα μηχανάκια, επίσης, ήταν σχεδόν σε επαφή», συμπλήρωσε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου. Εξάλλου, ο κ. Δαμουλάκης πρόσθεσε ότι, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, η Πυροσβεστική αναζητά και τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, αλλά και οποιοδήποτε υλικό το οποίο θα μπορούσε να "ρίξει φως" στα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος- Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News