default-image

Α. Μητρόπουλος: Η Κυβέρνηση παραιτήθηκε των διεκδικήσεων της

Κρήτη
Α. Μητρόπουλος: Η Κυβέρνηση παραιτήθηκε των διεκδικήσεων της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό. 15 Ιουνίου ή 22 Ιουνίου δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συμφωνία για το χρέος παρά μονάχα μία ξερή δόση'' εκτιμά μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλά για κυβέρνηση που έχει παραιτηθεί των αξιώσεων της έναντι των δανειστών και αναμένει όπως αναφέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο.

Εντωμεταξύ τη σύνδεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη της οικονομίας προτείνει το Παρίσι, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Αν η Αθήνα τα πηγαίνει καλά οικονομικά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά. Αν όχι, τότε θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Θέμα εκκρεμοτήτων στην εκπλήρωση και των 140 προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θέτει με επιστολή του στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα.

Την ανάγκη το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να φέρει αποτέλεσμα στην υπόθεση του ελληνικού χρέους υπογραμμίζει και ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ.

Η  Ευρώπη έχει την ηθική υποχρέωση να δώσει στην Ελλάδα κάποιας μορφής ελάφρυνσης του χρέους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να αποφασίσει αν θα βοηθήσει στη δανειοδότηση της χώρας, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News