default-image

Στην τελική ευθεία για την υποδοχή των προσφύγων στο νησί

Κρήτη
Στην τελική ευθεία για την υποδοχή των προσφύγων στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική φάση βρίσκονται οι προετοιμασίες για την φιλοξενία των πρώτων προσφύγων στο νησί, στο πλαίσιο του προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, το οποίο περιλαμβάνει τη σταδιακή φιλοξενία συνολικά 750 αιτούντων άσυλο σε 125 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Κρήτη.

Προς τη κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η εκπαίδευση του προσωπικού από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τα οποία βρίσκονται στο νησί, όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στις Αρχάνες.

Στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο έλευσης προσφύγων στην Κρήτη από νησιά τα οποία ήδη σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της φιλοξενίας αλλά και από την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Από τους 45.000 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, οι 13.000 εξασφαλίζουν ήδη ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε διαμερίσματα.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα αξιοπρέπειας, το οποίο διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια των αιτούντων ασύλου και των τοπικών κοινωνικών, με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να απαντούν στα δεκάδες ερωτήματα σε σχέση με τη διαχείριση διαφόρων καταστάσεων και κυρίως ειδικών περιπτώσεων που αφορούν τα παιδιά προσφύγων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News