Ειδήσεις

Ηράκλειο: Μήνυση σε δασκάλα μαθητή

Αντιδράσεις προκάλεσε μήνυση σε δασκάλα μαθητή στο Ηράκλειο. Γονείς καταγγέλλουν ότι η δασκάλα κράτησε το μαθητή μέσα στη σχολική αίθουσα για 2 ώρες χωρίς διάλειμμα.

Γονείς στο Ηράκλειο καταγγέλλουν τη δασκάλα του 7χρονου παιδιού τους ότι κράτησε το μαθητή μέσα στη σχολική αίθουσα για 10 λεπτά στερώντας του το διάλειμμα μέχρι να ολοκληρώσει την εργασία του.

Η μητέρα κατέθεσε μήνυση για το θέμα.

Έρευνα για την υπόθεση

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, ο οποίος μίλησε με τη μητέρα που 7χρονου, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή.

Όπως σημειώνει ο κ.Τερζάκης «αυτή την εικόνα μεταφέρει η μητέρα. Εγώ περιμένω την έκθεση του διευθυντή του σχολείου και του διευθυντή εκπαίδευσης».

Από την πλευρά της, όμως, η δασκάλα φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά το περιεχόμενο της καταγγελίας και κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.

Το περιστατικό φαίνεται να εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα με τα δυο παιδιά να παραμένουν στην τάξη χωρίς διάλειμμα και για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Το αγοράκι επέστρεψε το μεσημέρι στο σπίτι όπου και τους μετέφερε το περιστατικό ,με τους γονείς του να αρνούνται να πιστέψουν αρχικά όσα τους εξιστόρησε. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού, πήγαν στο σχολείο και αφού επιβεβαίωσαν το γεγονός κατέφυγαν στην αστυνομία υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος της δασκάλας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα του 7χρονου, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η δασκάλα πίεζε πολύ το μικρό μαθητή ο οποίος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο φόρτο των εργασιών. Η οικογένεια ζήτησε τη συνδρομή λογοθεραπευτή και την παραπομπή του σε τμήμα ένταξης, ωστόσο όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη.

Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς η οικογένεια του μικρού μαθητή ζητά την απομάκρυνση της δασκάλας από το σχολικό περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια