default-image

Σύλληψη βαριά οπλισμένου άνδρα στο ξενοδοχείο Τραμπ

Κόσμος
Σύλληψη βαριά οπλισμένου άνδρα στο ξενοδοχείο Τραμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H αμερικανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα στο ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον που μετέφερε στο αυτοκίνητό του όπλα, μεταξύ αυτών ένα τουφέκι εφόδου, αποτρέποντας μια «ενδεχόμενη καταστροφή», γνωστοποίησαν οι αρχές.

Οι αστυνομικοί της Ουάσιγκτον, τους οποίους προειδοποίησαν οι συνάδελφοί τους από τη γειτονική Πενσιλβάνια, συνέλαβαν γύρω στη 1 το πρωί τον Μπράιαν Μολς, 43 ετών, στο Trump International Hotel, ξενοδοχείο το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος συχνά επισκέπτεται. Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Οι αρχές βρήκαν στο όχημά του, που είχε σταθμεύσει στο γκαράζ του κτιρίου, μια καραμπίνα AR-15, ένα περίστροφο διαμέτρου 40 εκατοστών και σφαίρες, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Πίτερ Νιούσχαμ, σε μια συνέντευξη τύπου.

Η δήμαρχος της πόλης, Μίριελ Μπόουσερ, έκανε λόγο από την πλευρά της για ένα «ανησυχητικό περιστατικό» που εντούτοις επιλύθηκε «ταχέως και ειρηνικά».

Η Μυστική Υπηρεσία, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου, επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο τύπου τη σύλληψη του Μολς «για παράνομη οπλοκατοχή».

Ο αρχηγός της αστυνομίας τόνισε επιπλέον τη «μεγάλη του ανησυχία για τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες» του περιστατικού και εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι «οι αστυνομικοί και τα στελέχη των ομοσπονδιακών αρχών (...) απέτρεψαν μια ενδεχόμενη καταστροφή στην πρωτεύουσα της χώρας».

«Όταν κάποιος έρχεται στην Περιφέρεια της Κολούμπιας έχοντας στην κατοχή του τέτοιου είδους όπλα (...) αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία» στην αστυνομία, υπογράμμισε ο αξιωματικός.

Εντούτοις, όπως σημείωσε, δεν διαθέτει «επαρκείς πληροφορίες για την απαγγελία κατηγοριών (σε βάρος του υπόπτου) για απειλές».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News