default-image

Στην Κρήτη η σορός του Κ. Μητσοτάκη για το ύστατο χαίρε

Κρήτη
Στην Κρήτη η σορός του Κ. Μητσοτάκη για το ύστατο χαίρε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα συγκίνησης τα Χανιά και ολόκληρη η Κρήτη υποδέχτηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης για τελευταία φορά τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C130, που μετέφερε τη σορό του, προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χανίων στις 8 το βράδυ, με άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας να αποδίδει τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού στον Κ. Μητσοτάκη και μέλη του ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης με πένθιμη ενδυμασία να συνοδεύουν τη σορό που ήταν σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη.

Από το αεροδρόμιο σχηματίστηκε πομπή για τη μεταφορά του τελευταίου μεγάλου ηγέτη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων, όπου πλήθος κόσμου περίμενε από νωρίς στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας για το ύστατο χαίρε, στον πρώην πρωθυπουργό, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα.  

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα, ενώ νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.  Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Εν μέσω εκδηλώσεων αγάπης το ύστατο χαίρε

Βουβά πρόσωπα, θλίψη, παρατεταμένα χειροκροτήματα... η Κρήτη ενωμένη αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η κρητική γη είναι έτοιμη να υποδεχτεί αύριο Πέμπτη 1 Ιουνίου το τέκνο της, τον τελευταίο σπουδαίο από τους Έλληνες πολιτικούς της μεταπολεμικής γενιάς. Εν μέσω εκδηλώσεων αγάπης και τιμής ο κρητικός λαός θα απευθύνει το ύστατο χαίρε στον πολιτικό που τον υπηρέτησε για περίπου 6 δεκαετίες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Μαΐου σε ηλικία 99 ετών, σφραγίζοντας μια εποχή που χαρακτηρίζεται από κορυφαία πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα μας, με τον ίδιο να έχει διαδραματίσει ουσιαστικό πολιτικό ρόλο τόσο ως κυβερνήτης της Ελλάδας, όσο και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής!

Η κηδεία θα γίνει αύριο Πέμπτη, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 3 το μεσημέρι. Εντωμεταξύ, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα δημόσια κτήρια της χώρας, καθώς η κυβέρνηση έχει κηρύξει τετραήμερο πένθος για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού με επιστολή της προς το υπουργείο Εσωτερικών ζητά να μην τελεστεί η κηδεία του δημοσία δαπάνη. Επιθυμία του ίδιου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην του να δοθούν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, για να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη - Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News