default-image

Αρχαιοκάπηλοι ανοίγουν στοές με δυναμίτη για να βρουν αρχαία

Κρήτη
Αρχαιοκάπηλοι ανοίγουν στοές με δυναμίτη για να βρουν αρχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχαιοκάπηλοι έφτιαξαν στοές με… ανατινάξεις για τον εντοπισμό αρχαίων αντικειμένων στο Ρέθυμνο.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί εντόπισαν μια υπόγεια στοά-τούνελ σε αγροτική και ορεινή περιοχή στη θέση Λατζιμά. Για μήνες οι αρχαιοκάπηλοι πραγματοποιούσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Πρόκειται για μία πολύ όμορφη περιοχή που βρίσκεται δίπλα στις σπάνιες σπηλιές Φανταξοσπηλιάρα και Σπηλιαρίδα. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η στοά βρέθηκαν δύο μασούρια ζελατινοδυναμίτιδας, 23 πυροκροτητές, βραδύκαυστο και ακαριαίο φυτίλι 10 μέτρων.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν 11 θραύσματα αγγείων, άγνωστης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας όπως και μεγάλο αριθμό εργαλείων ανασκαφής. Οι αρχαιοκάπηλοι χρησιμοποιούσαν δυναμίτιδα για να ανατινάζουν το βουνό και να φτάσουν στο αρχαιολογικό θησαυρό.

Άγνωστο παραμένει για τις Αρχές τι τελικά κατάφεραν να πάρουν, καθώς οι εκσκαφείς δεν εντοπίστηκαν και αναζητούνται. Συμπεραίνεται, ωστόσο, ότι οι δράστες εντόπισαν αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς στο τούνελ βρέθηκαν τα «άχρηστα» θραύσματα αγγείων.

Πηγή: thetoc.gr

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News