default-image

Με 23 εκ. ευρώ, στα "χέρια" του Μαρινάκη ο ΔΟΛ

Με 23 εκ. ευρώ, στα "χέρια" του Μαρινάκη ο ΔΟΛ

Άλλαξε «χέρια» λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ). Επίσημος διεκδικητής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης καταθέτοντας την υψηλότερη προσφορά, η οποία ανέρχεται στα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν τέσσερις του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Ιβάν Σαββίδη, της κυπριακής εταιρείας Vegata και της εταιρείας Centric του Ροδόλφου Οντόνι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 22.892.000 ευρώ η προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη για τις εφημερίδες ΒΗΜΑ, ΝΕΑ και το 22,11% του MEGA - 11,9 εκατ. ευρώ η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη ενώ  21 εκατ. ευρώ προσέφερε η κυπριακή Vegata.

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων. Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι, ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Πλέον αλλάζει ο χάρτης της αγοράς των media καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει εκτός από τις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, τo 22,11% των μετοχών του MEGΑ. Ο επενδυτής θα αποκτήσει επίσης, τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR, τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM, το 50% των μετοχών της "IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ" και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής "ΑΡΓΟΣ".

Οι φάκελοι των προσφορών άνοιξαν στον δεύτερο όροφο των εγκαταστάσεων του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου όπου βρίσκεται και το γραφείο του διαχειριστή της Grand Thornton.παρουσία δυο συμβολαιογράφων και του ειδικού εκκαθαριστή.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News