Ειδήσεις

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή μετά το τρομο-πακέτο

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την εισερχόμενη αλληλογραφία και τα δέματα που φτάνουν στην Βουλή, προβλέπει το έγγραφο που εξέδωσε ο φρούραρχος της Βουλής, ταξίαρχος Κ. Κυριαζόπουλος και κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, τον γενικό γραμματέα Κ. Αθανασίου και τον ειδικό γραμματέα Κ. Βασιλάκη.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με παγιδευμένο φάκελο κατά του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό η αλληλογραφία θα υποβάλλεται σε έλεγχο ασφαλείας με αυστηρές διαδικασίες. Σε αυστηρό έλεγχο θα υπόκειται και η αλληλογραφία μέσω ΕΛ.ΤΑ.

Έλεγχος θα γίνεται και για την αλληλογραφία και τα δέματα που φτάνουν στα περιφερειακά κτήρια της Βουλής.

Όσον αφορά την αλληλογραφία που εισέρχεται μέσω COURIER θα ελέγχεται κανονικά από τα ειδικά μηχανήματα X-RAY ή και από ανιχνευτή μετάλλων, αλλά επιπλέον θα απαγορεύεται εφεξής η είσοδος υπαλλήλων COURIER εντός του Μεγάρου της Βουλής και την περιφερειακών κτηρίων της.

Δίδονται δε συγκεκριμένες συμβουλές προς το προσωπικό της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με ύποπτη αλληλογραφία και δέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και το περιστατικό με τον κ. Παπαδήμο, οι υπηρεσίες τίθενται σε πλήρη ετοιμότητα για το χειρότερο σενάριο προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια