default-image

Έμβρυο μεγάλωνε κολλημένο στη σπλήνα της μητέρα του (video)

Κρήτη
Έμβρυο μεγάλωνε κολλημένο στη σπλήνα της μητέρα του (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα σπάνιο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί της γυναικολογικής κλινικής στο ΠΑΓΝΗ, όπου μια 32χρονη διαγνώστηκε να κυοφορεί έμβρυο, όχι στη μήτρα, αλλά στη σπλήνα της.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν το έμβρυο δε φαινόταν πουθενά, παρόλο που οι εξετάσεις έδειχναν ότι η 32χρονη, που νοσηλεύεται πλέον στο ΠΑΓΝΗ, είναι έγκυος.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν μετά από απεικονιστικό έλεγχο που έκαναν, ότι το έμβρυο βρίσκεται κολλημένο στη σπλήνα της μητέρας του και μάλιστα μεγαλώνει κανονικά.

Μια τέτοια εγκυμοσύνη δεν μπορεί να προχωρήσει, με αποτέλεσμα οι επεμβατικοί ακτινολόγοι να εμβολίσουν τον αγγειακό κλάδο της τροφοδοσίας της σπλήνας, ώστε να σταματήσει η κύηση.

Ανήκει στις πιο σπάνιες περιπτώσεις εξωμήτριας κύησης παγκοσμίως, σύμφωνα με το διευθυντή της γυναικολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Αντώνη Μακρυγιαννάκη.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_iq6isejc/

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News