default-image

Αποχαιρέτησε το Μητσοτάκη, "Καλό ταξίδι νονέ μου" (video)

Κρήτη
Αποχαιρέτησε το Μητσοτάκη, "Καλό ταξίδι νονέ μου" (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  ήταν αφιερωμένο το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ με ρεπορτάζ, εικόνες, καλεσμένους που συνδέθηκαν φιλικά με τον πρώην πρωθυπουργό.

Στο στούντιο της ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκαν το απόγευμα ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γρ. Ροκαδάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος και βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κ. Γιάννης Δεικτάκης και οι δύο άνδρες που βρέθηκαν στο στούντιο μίλησαν για τις άσχημες και όμορφες στιγμές στη ζωή του Κώστα Μητσοτάκη.

Δεικτάκης: Καλό ταξίδι νονέ μου

«Η Ν.Δ. πενθεί τον δεύτερο μεγάλο ηγέτη της μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Πέρα του ότι είχα την τιμή να με βαφτίσει υπήρχε μία σχέση σεβασμού, αλληλοεκτίμησης. Υπήρχε σχέση ουσίας. Είχαμε πολιτική σχέση που κρατούσε για χρόνια», είπε ο κ. Γιάννης Δεικτάκης εμφανώς συγκινημένος, ο οποίος αποχαιρέτησε το νονό του με ένα μήνυμα στα social: «Καλό ταξίδι νονέ μου!».

Ο κ. Δεικτάκης τόνισε ότι δεν είχε ζητήσει ποτέ συμβουλή, όμως του μετέφερε πράγματα. «Είχα την τύχη να τον συναντήσω κάμποσες φορές και μου έλεγε να ακολουθήσω τα χνάρια του πατέρα μου».  

Γ.Ροκαδάκης: Είχε τη στόφα του ηγέτη

Συγκινημένος ο κ. Ροκαδάκης τόνισε την απλότητα του πολιτικού άνδρα, από πολύ παλιά που τον γνώρισε και συγκεκριμένα από τον κόμμα των Φιλελευθέρων. Όπως περιέγραψε ο κ. Ροκαδάκης, εντυπωσιάστηκε πολύ, «ήταν ένας άνδρας που είχε τη στόφα του ηγέτη. Ήταν πολύ ευγενικός είχε το ταλέντο να αντιλαμβάνεται άμεσα το πόσο «μετράει» ο άλλος, έβλεπε πολύ μακριά».

Ο Γρηγόρης Ροκαδάκης θυμάται όταν είχε έρθει για περιοδεία το 1989, στο νομό Ηρακλείου και τον προλόγισε στο Καστέλι, «θυμάμαι τον ξεσηκωμό του κόσμου, είχαν στρώσει όλο το δρόμο με γαρύφαλλά και συγκινήθηκε πάρα πολύ. Από τότε μου είπε ότι με ήθελε στο ψηφοδέλτιό του».

Δ.Γιαννουλάκης: Μεγάλη τιμή για μένα η πολύχρονη φιλία του

«Έχω στεναχωρηθεί πολύ. Με τον αείμνηστο πλέον Κ. Μητσοτάκη. Μεγάλη τιμή για μένα η πολύχρονη φιλία του. Ήταν πολύ στενά συνδεδεμένος με τους φίλους του. Δεν τους ξεχνούσε ποτέ», τόνισε ο κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία.  

«Αυτό που κρατάω περισσότερο από τον Κ. Μητσοτάκη είναι τα χρόνια της διακυβέρνησής του, όταν έδωσε αγώνα για τη χώρα και πήρε δύσκολες αποφάσεις. Προσπάθησε να βγάλει τη Ελλάδα από το αδιέξοδο. Δε συμβιβάστηκε δεν υποχώρησε. Έβαλε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα», είπε.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News