default-image

Κρήτη: Υπό το άγρυπνο βλέμμα βρακοφόρων η σορός Μητσοτάκη

Κρήτη
Κρήτη: Υπό το άγρυπνο βλέμμα βρακοφόρων η σορός Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C130 της Πολεμικής Αεροπορίας, θα φτάσει, αύριο Τετάρτη,  η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στη γενέτειρά του, τα Χανιά και θα προσγειωθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα συνοδεύεται από τους εγγονούς του, από συνεργάτες, αλλά και τον γραμματέα Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ θα έχει προηγηθεί η κάθοδος του γιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα τέταρτο νωρίτερα με πτήση τσάρτερ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ Η ΚΗΔΕΙΑ

Στο αεροδρόμιο Χανίων, τη σορό θα συνοδεύσουν  αξιωματικοί, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ενώ βρακοφόροι θα παραλάβουν το φέρετρο.  Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με άγημα του στρατού στην εκκλησία Αγία Μαγδαληνή,στη Χαλέπα,  για ολονυκτία παρουσία αξιωματικών και βρακοφόρων.

 >> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΤΑΝ Ο ΜΠΟΥΣ Ο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- VIDEO

Την Τετάρτη η κηδεία του επίτιμου προέδρου

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Ενώ νωρίτερα η  σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, από τις 07:00 έως τις 13:30 της Τετάρτης.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί  επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες δε θα ψαλούν στην Αθήνα επικήδειοι - μόνο ένας του Κυριάκου.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα δημόσια κτήρια της χώρας, καθώς η κυβέρνηση έχει κηρύξει τετραήμερο πένθος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του εκλιπόντα πρώην πρωθυπουργού με επιστολή της προς το υπουργείο Εσωτερικών ζητά να μην τελεστεί η κηδεία του δημοσία δαπάνη.

Επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν σύμφωνα με το lifo.gr αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην του να δοθούν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις για να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News