Ειδήσεις

Κι όμως οι πυραμίδες της Αιγύπτου βρίσκονται στην Κρήτη -vid

Μπορεί να μην το γνωρίζαμε όμως και οι Κρήτη έχει τις δικές της… πυραμίδες - Δείτε το εκπληκτικό βίντεο και θα καταλάβετε γιατί

Μπορεί να μην το γνωρίζαμε όμως και η Κρήτη έχει τις δικές της… πυραμίδες.

Οι άκρως εντυπωσιακές και άγνωστες, για πολλούς, πυραμίδες της Κρήτης, βρίσκονται λίγα μόνο μέτρα μακριά από τα σπίτια του χωριού Ποταμίδα Κισσάμου, στην κοιλάδα του Τυφλού ποταμού, περίπου 35 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων.

Οι Κομολίθοι (ή Κωμολίθοι) είναι ένα από τα πιο παράξενα και ενδιαφέροντα τοπία που υπάρχουν στην Κρήτη.

Πρόκειται για ξεχωριστούς λόφους που αποτελούνται από μαλακό άργιλο στον οποίο με την πάροδο του χρόνου η διάβρωση έχει δώσει αυτές τις υπέροχες κωνικές μορφές. Το τοπίο θυμίζει Καππαδοκία και παρόμοιό του συναντάμε μόνο στο Κουφονήσι Σητείας και στη περιοχή του Άσπρουλα.

Οι Κομόλιθοι αποτελούνται σχεδόν εξολοκλήρου από μαλακό άργιλο που o χρόνος οι δυνάμεις της φύσης «σμίλεψαν» και τους χάρισαν την σημερινή τους μορφή.

Οι φαλακροί λόφοι με την βλάστηση μόνο στην κορυφή τους σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο τουλάχιστον για τον τόπο μας, σύμφωνα με το Νίκο Σαράντο, ο οποίος και υπογράφει ένα βίντεο... από ψηλά, που «κόβει» την ανάσα.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια