Ειδήσεις

Ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας υπεγράφη την Παρασκευή.

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας υπεγράφη την Παρασκευή, 26 Μαΐου, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το σύμφωνο υπέγραψαν οι δρ. Νικόλαος Μπουλαξής, πρόεδρος της ΡΑΕ, Niculae Havrilet της ANRE (Romanian Energy Regulatory Authority) και Ivan Ivanov της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτων της Βουλγαρίας (Energy and Water Regulatory Commission of Bulgaria).

Και οι τρεις πρόεδροι τόνισαν ότι είναι αναγκαία η στενότερη συνεργασία τους ως γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και μέλη της ΕΕ για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της 3ης ενεργειακής δέσμης μέτρων, της ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού και του χειμερινού πακέτου που διαμορφώνεται, αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών από θέματα που η κάθε μία Αρχή έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια