default-image

Κατέθεσαν οι χαροκαμένοι γονείς του βρέφους Κοσμαδάκη

Κρήτη
Κατέθεσαν οι χαροκαμένοι γονείς του βρέφους Κοσμαδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε σήμερα Δευτέρα (29/5) η σπαρακτική υπόθεση του αδικοχαμένου 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη, που είχε βρει τραγικό θάνατο το Νοέμβριο του 2012, μετά από επιπλοκές από επέμβαση βουβωνοκήλης στην οποία είχε υποβληθεί στο ΠΑΓΝΗ.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από σχεδόν πέντε χρόνια από το τραγικό συμβάν: Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισε γιατρός της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, ο οποίος βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Πρόκειται για το γιατρό που είχε προβεί στις δύο από τις συνολικά τρεις επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί μέσα διάστημα λίγων μόνο ημερών το μωράκι.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με την κατάθεση μαρτύρων: Μεταξύ άλλων κατέθεσαν ενώπιον της Έδρας οι χαροκαμένοι γονείς του μωρού, οι δυο γιαγιάδες του, ο καθηγητής που είχε διενεργήσει τότε την ΕΔΕ για το τραγικό συμβάν, καθώς κι ένας παιδοχειρούργος.

Το απόγευμα, το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης (30/5), στις 9.00, με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων.

Το χρονικό

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2012 μετά την πρώτη προγραμματισμένη επέμβαση βουβωνοκήλης στην οποία υποβλήθηκε το μωρό, παρουσιάστηκαν σημαντικές επιπλοκές: Το 11μηνο βρέφος αντιμετώπιζε φρικτούς πόνους και είχε έντονο πρήξιμο, γεγονός που ανησύχησε έντονα τους γονείς του. 

Μερικές ημέρες μετά, το μωρό υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να βελτιωθεί. Λίγες ώρες μετά, το μωρό εισήχθη ξανά στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε τρίτη επέμβαση: Σ' αυτήν το παιδάκι υπέστη καρδιακή ανακοπή και λίγες ώρες μετά ξεψύχησε…

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός κατηγορείται -μεταξύ άλλων- ότι δεν φρόντισε να συρραφθεί στεγανά ο κηλικός σάκος, αλλά και ότι δεν μερίμνησε για την εισαγωγή του μωρόυ στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, παρά την άσχημη κλινική εικόνα που παρουσίαζε. 

Ως αποτέλεσμα των αποδιδόμενων παραλείψεων, φέρεται να προκλήθηκε οξεία περιτονίτιδα και νέκρωση μεγάλου τμήματος του λεπτού εντέρου. Το παιδί εισήχθη για τρίτο χειρουργείο, ωστόσο η μικρή του καρδούλα δεν άντεξε και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News