default-image

Συναδινός: Το... μπαλάκι στο Δήμο για το στέγαστρο

Αθλητισμός
Συναδινός: Το... μπαλάκι στο Δήμο για το στέγαστρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος έφτασε στην Κρήτη με αφορμή τη Μαθητιάδα, η οποία όμως τελικά αναβλήθηκε.

Με αφορμή την επίσκεψή στο νησί ο κ. Συναδινός είχε το πρωί συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό με τον οποίο συζήτησε για τις αθλητικές υποδομές του Ηρακλείου.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο δυτικό στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου και το πώς αυτό θα αντικατασταθεί με τη βοήθεια της πολιτείας.

Ο κ. Συναδινός μίλησε στο neakriti.gr  επισημαίνοντας ότι η αντικατάσταση του στέγαστρου θα μπει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όμως αρχικά θα πρέπει ο Δήμος Ηρακλείου να ολοκληρώσει τη μελέτη που του έχει ζητηθεί. Να επισημάνουμε, ωστόσο, ότι ακόμα και μελέτη να υπάρξει θα πρέπει να βρεθεί και μία λύση για το πως θα ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από τη στιγμή που τη διαχείριση του Παγκρητιου Σταδίου την έχει μία νώνυμη εταιρία και συγκεκριμένα η Εταιρία Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ.

Όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού: «Κάναμε μία συζήτηση με τον κ. Λαμπρινό για τις αθλητικές υποδομές της πόλης. Όπως ξέρετε υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στη δημοτική αρχή, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τη Γενική Γραμματεία αθλητισμού και την Περιφέρεια για να εντάξουμε το έργο για το σκέπαστρο του Παγκρητίου Σταδίου σε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικό. Να αντικατασταθεί, να μπουν και φωτοβολταϊκά ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας. Κάναμε μία συζήτηση και για τις άλλες υποδομές και θα έχω και μία συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΑΚΗ με την πρόεδρο την κ. Καλουδιώτη και τους υπόλοιπους ανθρώπους της διοίκησης για να δούμε πως πάνε τα πράγματα στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου».

Ερωτηθείς ο κ. Συναδινός εάν μπορεί να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για την αντικατάσταση του σκέπαστρου τόνισε: «Αυτή τη στιγμή η «μπάλα» είναι στο γήπεδο της δημοτικής αρχής, η οποία συντάσσει τη σχετική μελέτη. Όταν ολοκληρωθεί θα μας αποσταλεί για να δούμε πως θα μπει στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ζητήματα με τις αθλητικές υποδομές. Για να είμαι ειλικρινής όλη η νησιωτική χώρα έχει πρόβλημα με τα γήπεδα. Και η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο και οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Έχουμε θέσει τα νησιά ως προτεραιότητα, τουλάχιστον στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2017 και της επόμενης χρονιάς για να κάνουμε έργα όχι τεράστια, αλλά να συντηρήσουμε αυτά που ήδη υπάρχουν. Να αποκαταστήσουμε ζημιές που έχουν γίνει, να τα εκσυγχρονίσουμε και να δώσουμε έμφαση παραπάνω στα θέματα τα ενεργειακά των γηπέδων και των κολυμβητηρίων για να μειώσουμε τις δαπάνες για τη λειτουργία τους. Νομίζω αυτό θα μας προσφέρει πάρα πολλά, θα εξοικονομήσουμε και πόρους για να δούμε σε δεύτερη φάση τι θα κάνουμε για καινούργια έργα. Μικρά γηπεδάκια, γηπεδάκια ανοικτά 5χ5, μπάσκετ αυτά που χρησιμοποιεί και ο κόσμος στις γειτονιές για να μπορεί να αθλείται».

Τέλος αναφερόμενος στο Στάδιο Ελευθερίας και το κατά πόσο θα ήταν εύκολη η αντικατάσταση του ταρτάν που βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση είπε:

«Τα ταρτάν και γενικά οι στιβικές υποδομές στη χώρα έχουν πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία ιεράρχηση και ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει στο Καυτατζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη, όπου το ταρτάν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε καν για περπάτημα. Δημοπρατήθηκε το έργο στους Ζωσιμάδες στα Γιάννινα για το ταρτάν, το ίδιο ισχύει και για το Αλκαζάρ της Λάρισας και υπάρχει σε εξέλιξη ένας σχεδιασμός ειδικά για τα ταρτάν. Δεν είναι μία απλή κατασκευή. Είναι πολυδάπανη. Για να στρώσεις ένα στάδιο χρειάζεται τουλάχιστον 600.000 ευρώ και όπως καταλαβαίνεται με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες πρέπει να υπάρχει ένας προγραμματισμός. Ο προγραμματισμός που έχουμε κάνει είναι πάντα σε συνεννόηση με το ΣΕΓΑΣ, διότι στα παραπάνω γήπεδα διεξάγονται τα πανελλήνια πρωταθλήματα, τα διεθνή μίτινγκ. Και η Κρήτη θα πάρει τη σειρά της…».

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News