default-image

Handelsblatt: Καλοκαίρι – ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Οικονομία
Handelsblatt: Καλοκαίρι – ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ θα κάνει φέτος το Καλοκαίρι ο τουρισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με άρθρο της  γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Η Ελλάδα, η οποία προσελκύει ιδίως τους Γερμανούς αλλά τώρα έρχονται και οι Κινέζοι, ο οποίοι θέλουν να μετατρέψουν μάλιστα την Αθήνα σε αεροπορικό κόμβο προς τις χώρες της Ευρώπης.

"Μετά το περυσινό ρεκόρ με 27,8 εκατομμύρια τουρίστες φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ με 30 εκατομμύρια επισκέπτες. Έτσι ο τουρισμός μεταβάλλεται στην ισχυρότερη ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας η οποία θα μπορούσε να την βγάλει από την κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας της τάξεως του 1,8% χάρη στον τουρισμό.

Ενώ το 2010 ο τουρισμός συνέβαλε στο ΑΕΠ κατά 15,6% σύμφωνα με εκτιμήσεις του World Travel & Tourism Council (WTTC) το ποσοστό αυτό ανέρχεται ήδη σε 18,6% και σύμφωνα με τις προγνώσεις του μέχρι το 2027 το ποσοστό θα αυξάνεται κατά 4,6% ετησίως, με ποσοστό δηλαδή μεγαλύτερο από την ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας", σημειώνει η εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

"Σε αυτό συμβάλλουν ιδίως οι Γερμανοί τουρίστες, στις προτιμήσεις των οποίων η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά. Καμιά χώρα δεν βρίσκεται στις προτιμήσεις των Γερμανών τόσο ψηλά όσο η Ελλάδα, σύμφωνα με το ερευνητικό Ινστιτούτο GfK, κατά το οποίο σε σχέση με το 2012 ,οπότε η χώρα συνταράζονταν από διαδηλώσεις, τα κέρδη των ταξιδιωτικών γραφείων έχουν τριπλασιαστεί," προστίθεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News