default-image

Η Τελετή Αφής στην «1η Μαθητιάδα Κρήτης» (pics-vid)

Ελλάδα
Η Τελετή Αφής στην «1η Μαθητιάδα Κρήτης» (pics-vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαθητιάδα η οποία αποτελεί μια προσομοίωση της Ολυμπιάδας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου αρχίζει με την τελετή έναρξης απόψε το βράδυ και τελειώνει την Τρίτη 30 Μαΐου. Πρόκειται για μία γιορτή του αθλητισμού, όπου με σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» μπορούν συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Η τελετή αφής πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Περιφέρεια (πλ. Ελευθερίας-Ηράκλειο) στο πλαίσιο της «1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού» που συνδιοργανώνουν στο Παγκρήτιο Στάδιο 29 και 30 Μαΐου η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.  

Την φλόγα, η οποία έφτασε στο Ηράκλειο στις 17:30, παρέλαβε το Γυμνάσιο Αρχανών, από τη νότια πύλη του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης", και αναχώρησε προς την Κνωσό, στην Κνωσό στις 18:30 το απόγευμα, έγινε παραλαβή από τους ποδηλάτες, ενώ στις 19:00, παραλαμβάνει το 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και η αλλαγή γίνεται στο άγαλμα Βενιζέλου επί της Δημοκρατίας.  

Για την Περιφέρεια Κρήτης η διοργάνωση της «1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης» αποτελεί μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει ως πρωταγωνιστές της ζωής τους νέους ανθρώπους, τους μαθητές της Κρήτης, το αύριο αυτού του τόπου.

Ο στόχος της 1ης Μαθητιάδας στην Κρήτη

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, για πρώτη φορά φέτος συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης το ΤΕΙ Κρήτης και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου την Α' Περιφερειακή ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης, με δράσεις που θα λάβουν χώρα στις 29 και 30 Μαΐου 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Σε αυτήν τη γιορτή του αθλητισμού με σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» μπορούν συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Ο σκοπός της μαθητιάδας  είναι πρωτίστως παιδαγωγικός. Παρακινεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να μάθουν να αγωνίζονται στα γήπεδα και να μη μένουν θεατές. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αποσκοπούμε να επηρεαστούν θετικά έτσι ώστε αργότερα να μάθουν να γίνονται οι πρωταγωνιστές της ζωής και όχι απλοί θεατές της.

Παράλληλα με κύριο όχημα τον αθλητισμό, παρακινούνται να γνωρίσουν τα αθλήματα και να ασχοληθούν μόνιμα με αυτά, αποκομίζοντας από αυτό όλα τα οφέλη του. Επίσης, σημαντικός στόχος της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ είναι η συνάντηση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από διαφορετικά μέρη σε κοινό χώρο με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Τέλος, δύναται η δυνατότητα να συμμετέχουν όχι μόνο οι μαθητές/τριες-αθλητές/τριες αλλά όλοι αν είναι δυνατόν οι μαθητές-μαθήτριες σε αθλητικούς αγώνες με εσωτερική παρακίνηση, για να γνωρίσουν τη χαρά και τα οφέλη του αθλητισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Γυμνάσια της Περιφέρειας. Όλα όμως τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης θα έχουν το δικαίωμα να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις και να συμμετέχουν με πολιτιστικές δράσεις τους στο πρόγραμμα της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ καθώς και να συμμετέχουν στις αθλητικές δράσεις κοινού και στις παραολυμπιακές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια της Μαθητιάδα θα διεξάγονται δράσεις αθλητικές (21 ολυμπιακά -διαδεδομένα και μη- αθλήματα), παραολυμπιακές (βιωματική συμμετοχή σε αθλήματα, επίδειξη αθλημάτων, παιχνίδια εξοικείωσης), πολιτιστικές (παρουσιάσεις από σχολεία -θεατρικά, χορευτικά κ.λ.π, εργαστήρια και εκθέσεις από σχολεία αλλά και από φορείς των τοπικών κοινωνιών) και τουριστικές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News