default-image

Τα ενοίκια «πνίγουν» τους ιδιοκτήτες ακινήτων (video)

Κρήτη
Τα ενοίκια «πνίγουν» τους ιδιοκτήτες ακινήτων (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με φόντο τους φόρους - φωτιά, Ιδιοκτήτες ακινήτων δίνουν τη δική τους μάχη προκειμένου να μην επιβαρυνθούν φορολογικά λόγω των ανείσπρακτων ενοικίων από τους ασυνεπείς ενοικιαστές.

Η δικαστική οδός θεωρείται μονόδρομος δεδομένου ότι παύει να ισχύει το καθεστώς της εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στην εφορία, η οποία με τη σειρά της λάμβανε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά των οφειλετών.

Τα νέα δεδομένα επιβαρύνουν οικονομικά τους Ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα πρέπει να κινηθούν δικαστικά προκειμένου να μην φορολογηθούν για τα ανείσπρακτα ενοίκια.

Αντιθέτως, οι ασυνεπείς ενοικιαστές φαίνεται ότι είναι ωφελημένοι από τα νέα δεδομένα, δεδομένου ότι δεν τους κυνηγά το δημόσιο για την είσπραξη ή κατάσχεση χρημάτων, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_gv4k358x/

Τα ανείσπρακτα ενοίκια έχουν εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων και με φόντο τραγελαφικές καταστάσεις όπως συνέβη σε Ηρακλειώτη ο οποίος διαπίστωσε ότι το διαμέρισμα που νοίκιασε είχε μετατραπεί σε εκτροφείο σαλιγκαριών!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News