default-image

Μαθητιάδα Κρήτης: Αντίστροφη μέτρηση για την αφή της Φλόγας

Κρήτη
Μαθητιάδα Κρήτης: Αντίστροφη μέτρηση για την αφή της Φλόγας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα έτοιμα για τη τελετή αφής της Φλόγας σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου στις 8 μ.μ. στη Περιφέρεια (πλ. Ελευθερίας-Ηράκλειο) στο πλαίσιο της «1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού» που συνδιοργανώνουν στο Παγκρήτιο Στάδιο 29 και 30 Μαΐου η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.  

Ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς, εκπροσώπους της εκπαίδευσης, Αυτοδιοίκησης, μαθητές-γονείς και πολίτες απευθύνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα στην πρόσκληση του για την τελετή αφής ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Σας προσκαλούμε στην Τελετή Αφής της Φλόγας την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στις 20:00, στην Περιφέρεια Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).

Για την Περιφέρεια Κρήτης η διοργάνωση της «1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης» αποτελεί μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει ως πρωταγωνιστές της ζωής τους νέους ανθρώπους, τους μαθητές της Κρήτης, το αύριο αυτού του τόπου. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές της Κρήτης, ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών και των ονείρων τους. Ένα μέλλον που τα όνειρά τους θα γίνονται πραγματικότητα μέσα από καθημερινούς, μικρούς και μεγάλους αγώνες. Αυτό είναι το νόημα της ζωής, αυτός είναι ο δρόμος για την επιτυχία».

Ο στόχος της 1ης Μαθητιάδας στην Κρήτη

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, για πρώτη φορά φέτος συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης το ΤΕΙ Κρήτης και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου την Α' Περιφερειακή ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης, με δράσεις που θα λάβουν χώρα στις 29 και 30 Μαΐου 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Σε αυτήν τη γιορτή του αθλητισμού με σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» μπορούν συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Ο σκοπός της μαθητιάδας  είναι πρωτίστως παιδαγωγικός. Παρακινεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να μάθουν να αγωνίζονται στα γήπεδα και να μη μένουν θεατές. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αποσκοπούμε να επηρεαστούν θετικά έτσι ώστε αργότερα να μάθουν να γίνονται οι πρωταγωνιστές της ζωής και όχι απλοί θεατές της. Παράλληλα με κύριο όχημα τον αθλητισμό, παρακινούνται να γνωρίσουν τα αθλήματα και να ασχοληθούν μόνιμα με αυτά, αποκομίζοντας από αυτό όλα τα οφέλη του. Επίσης, σημαντικός στόχος της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ είναι η συνάντηση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από διαφορετικά μέρη σε κοινό χώρο με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Τέλος, δύναται η δυνατότητα να συμμετέχουν όχι μόνο οι μαθητές/τριες-αθλητές/τριες αλλά όλοι αν είναι δυνατόν οι μαθητές-μαθήτριες σε αθλητικούς αγώνες με εσωτερική παρακίνηση, για να γνωρίσουν τη χαρά και τα οφέλη του αθλητισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Γυμνάσια της Περιφέρειας. Όλα όμως τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης θα έχουν το δικαίωμα να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις και να συμμετέχουν με πολιτιστικές δράσεις τους στο πρόγραμμα της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ καθώς και να συμμετέχουν στις αθλητικές δράσεις κοινού και στις παραολυμπιακές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια της Μαθητιάδα θα διεξάγονται δράσεις αθλητικές (21 ολυμπιακά -διαδεδομένα και μη- αθλήματα), παραολυμπιακές (βιωματική συμμετοχή σε αθλήματα, επίδειξη αθλημάτων, παιχνίδια εξοικείωσης), πολιτιστικές (παρουσιάσεις από σχολεία -θεατρικά, χορευτικά κ.λ.π, εργαστήρια και εκθέσεις από σχολεία αλλά και από φορείς των τοπικών κοινωνιών) και τουριστικές.

Η μαθητιάδα καθώς αποτελεί μια προσομοίωση της Ολυμπιάδας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου αρχίζει με την τελετή έναρξης και λήγει με μια τελετή λήξης

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/05/2017

ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ

ΑΦΙΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Από νότια  πύλη Αεροδρομίου προς οδός Σενετάκη, Εθνική οδό, κόμβο Κατσαμπά, Περιφερειακή οδός προς Σκαλάνι, οδός Σκαλανίου προς Κνωσό

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

ΚΝΩΣΣΟΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΛΛΑΓΗ

Από Κνωσό, διαμέσου της οδού Κνωσού και Δημοκρατίας εμπρός απο το άγαλμα του Βενιζέλου

13Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΛΑΓΗ

Απο το άγαλμα του Βενιζέλου, μέσω την ανωνύμου οδού, προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΕΣΣΩΝ

ΝΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

Απο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου  μεσω της οδού Μποφώρ στα Νεώρια Ηρακλείου (δεξιό ρεύμα)

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΕΣΣΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ 18 ΑΓΓΛΩΝ ΑΛΛΑΓΗ

Απο  Νεώρια Ηρακλείου (δεξιό ρεύμα) μέσω της παραλιακής οδού στην κυκλική πορεία - πλατεία 18  Άγγλων

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΛΟΤΖΙΑ- ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΤΕΛΕΤΗ

Απο πλατεία 18  Άγγλων μέσω της 25ης  Αυγούστου στο Δημαρχείο (Λότζια) - Μικρή αναμονή για τελετή υποδοχής απο τον Δήαμρχο και εκπροσώπους Δημοτικού Συμβουλίου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΑΝΑΜΑ ΒΩΜΟΥ - ΤΕΛΕΤΗ

Απο   Δημαρχείο (Λότζια)  - Λιοντάρια - Δαιδάλου - Πλατεία Ελευθερίας -  Τελετή υποδοχής

 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/05/2017

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ απο  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Απο  Πλατεία Ελευθερίας  μέσω της Δικαιοσύνης στο Μειντάνι (σταυρός της πόλης)

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Από Μειντάνι (σταυρός της πόλης) μέσω της 1821 και της Έβανς, γωνία Εβανς και Πλαστήρα - Πύλη Ιησού

11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΒΑΝΣ  - ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Από  γωνία Εβανς και Πλαστήρα - Πύλη Ιησού δια μέσου  της Πλαστήρα στο, Ταφο Καζαντζάκη, Πολιτιστικό κέντρο - Κομένο Μπεντένι (κυκλική πορεία)

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΕΝΤΕΝΙ  - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Από Πολιτιστικό κέντρο - Κομένο Μπεντένι (κυκλική πορεία) μέσω της οδού Πλαστήρα στην Πύλη Βηθλεέμ - Τείχη Ηρακλείου - Χανιόπορτα - Πύλη Αγιου Ανδρεά -  Αρχιεπ. Μακαρίου - κυκλική πορεία δυτικό ρεύμα παραλιακός

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΜΗΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ

Από κυκλική πορεία δυτικό ρεύμα παραλιακός μέσω Καράβολα,  στο Συντριβάνι περιοχής Καράβολα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΓΕΡΗΣ

ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Από  Συντριβάνι περιοχής Καράβολα μέσω του παραλιακού και Παναγιωτάκη  στην Σπύρου Μουστακλή στην Ανατολική πύλη του Παγκρητίου Σταδίου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΓΕΡΗΣ

ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΥΛΗ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Από  Παναγιωτάκη  στην Σπύρου Μουστακλή στην Ανατολική πύλη του Παγκρητίου Σταδίου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΓΕΡΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ Από  ΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ - ΘΥΡΑ 1

Από   Σπύρου Μουστακλή στην Ανατολική πύλη του Παγκρητίου Σταδίου προς δυτική πύλη και προς την θύρα 1

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΓΕΡΗΣ

Από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΟΣ ΒΩΜΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Από  Κεντρικό Παγκρητίου Σταδίου προς  θύρα 18 - διάδρομο θύρα¨:18 - χώρος βραβεύσεων  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟΣ θύρα 17

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΛΕΣΩΝ

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News