default-image

Η Κρήτη "υποδέχτηκε" τον ήρωα Μανούσο Τριανταφυλλίδη (video)

Κρήτη
Η Κρήτη "υποδέχτηκε" τον ήρωα Μανούσο Τριανταφυλλίδη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκίνηση και υπερηφάνεια... Υπό τον ήχο του Εθνικού Ύμνου και τα χειροκροτήματα των παρόντων, το μεσημέρι της Κυριακής στις Ποταμιές του δήμου Χερσονήσου, πραγματοποιήθηκε η τελετή άφιξης των οστών του Μανούσου Τριανταφυλλίδη, ενός εκ των πεσόντων της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) από την τουρκική εισβολή του 1974, οι οποίοι περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έγινε με τις δέουσες τιμές νωρίς το μεσημέρι  η άφιξη των λειψάνων  του Μανούσου Τριανταφυλλίδη με προορισμό τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, για την εξόδιο ακολουθία και αμέσως μετά την ταφή στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων (δίπλα στο ναό).

Μεταξύ των 17 πεσόντων ηρώων, των οποίων γίνεται ο επαναπατρισμός των οστών, εκτός από τον Μανούσο Τριανταφυλλίδη από τις Ποταμιές Ηρακλείου είναι και του Κρητικού Στέφανου Τζιλιβάκη από τα Χανιά, η κηδεία του οποίου τελείται με κάθε επισημότητα στον τόπο καταγωγής του.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_88e3dz6k/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ "ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ"

Οι άνδρες της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς μετέφεραν τις λειψανοθήκες στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και από εκεί με μεταγωγικό C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα,  όπου και παραδόθηκαν στη στρατιωτική πολιτική ηγεσία και στις οικογένειές τους.

Παρουσία του στρατού αποδώθηκαν οι δέουσες τιμές στο Μανούσο Τριανταφυλλίδη που "επέστρεψε" στη γενέτειρα του.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News