default-image

Το χαλάζι "έσπειρε" καταστροφή σε αμπέλια και ελιές - photos

Κρήτη
Το χαλάζι "έσπειρε" καταστροφή σε αμπέλια και ελιές - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χθεσινή χαλαζόπτωση που έπεσε στο Ηράκλειο ήταν αρκετή για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις καλλιέργειες κυρίως σε αμπέλια αλλά και ελιές.

Το neakriti.gr σε ένα μίνι οδοιπορικό στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου βρέθηκε στον  Προφήτη Ηλία όπου και έχουν καταγραφεί αρκετά μεγάλες ζημιές με τους αμπελουργούς να βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης .

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι εικόνες που δημοσιεύει το neakriti.gr από τις καλλιέργειες αμπελιών που βρίσκονταν στο στάδιο της ανθοφορίας τους.

Το χαλάζι άφησε εμφανή σημάδια στα αμπέλια που παραδόθηκαν αμαχητί στο αναπάντεχο πέρασμα του.

 Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, χαλάζι έπεσε τρεις φορές στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αποτελειώνοντας τις αμπελοκαλλιέργειες.

Την απογοήτευση του δεν έκρυψε και ο πρόεδρος των αμπελλουργών Κρήτης κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης που υποστήριξε ότι αύριο στις 3 το μεσημέρι , για το θέμα και τις καταστροφές στα αμπέλια θα υπάρξει συνάντηση στην Περιφέρεια υπό τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ, ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Ενώ να σημειωθεί ότι εκτός από τον Προφήτη Ηλία , το χαλάζι που έπεσε, «έσπειρε» καταστροφή και σε άλλες περιοχές όπως στις Αρχάνες, τη Φοινικιά, το Βενεράτο και περιοχές της Μεσαράς.

Οι αμπελουργοί καλούνται να σταθούν πλέον στο ύψος των νέων δραματικών περιστάσεων ενώ στο ίδιο έργο θεατές είναι και παραγωγοί ελαιόλαδου αφού ζημιές έχουν υποστεί σε μεγάλο βαθμό και ελαιοκαλλιέργειες του νομού Ηρακλείου και όχι μόνο.
Όταν το χαλάζι εμφανίστηκε στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΤΡΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗΣ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΣΑΡΩΣΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Επιμέλεια : Βάλια Μπούη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News