Ειδήσεις

Ρακές και συγκίνηση για τον Σουηδό που έζησε ως Κρητικός

Με θέρμη και συγκίνηση η τοπική κοινωνία άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχθεί τον γιο του Ούλωφ Πάλμε, Ιωακείμ.

Με θέρμη και συγκίνηση η τοπική κοινωνία άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχθεί τον γιο του Ούλωφ Πάλμε, Ιωακείμ. Με ρακές οι κάτοικοι του Μοχού υποδέχτηκαν στην πλατεία τόσο τον Ιωακείμ Πάλμε όσο και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Ούλωφ Πάλμε για πολλά χρόνια επισκεπτόταν την Κρήτη, αγάπησε τους ανθρώπους και ανέπτυξε στενούς δεσμούς με τους κατοίκους του Μοχού.

?

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας που λάτρεψε την Κρήτη σαν δεύτερη πατρίδα του, προβλήθηκε ένα σπάνιο βίντεο - ντοκουμέντο της σουηδικής τηλεόρασης. Στο βίντεο αυτό φαίνονται οι κάτοικοι του Μοχού να μιλούν σε Σουηδούς δημοσιογράφους συγκλονισμένοι από την δολοφονία του «δικού» τους Ούλωφ Πάλμε. Μάλιστα οι Κρητικοί -γυναίκες, άνδρες και παιδιά - φαίνονται στο βίντεο να ψάλλουν και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αγαπημένους τους προσώπου.

Μια άλλη εκπληκτική και συγκινητική στιγμή από το βίντεο είναι όταν ο Ούλωφ Πάλμε, λίγες μέρες μετά την τέταρτη επανακλογή του στη Σουηδία, έφτασε στην Κρήτη και φαίνεται να χορεύει στην παραλία της Σταλίδας.

Νωρίτερα ο γιος του Πάλμε, Ιωακείμ, μίλησε για τη θερμή υποδοχή που επεφύλασσαν πάντοτε οι κάτοικοι στον πατέρα του και ανέφερε με ποιο τρόπο ο Πάλμε γνωρίστηκε και ανέπτυξε δεσμούς φιλίας με προσωπικότητες όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, την Μελίνα Μερκούρη και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συγκινημένος επίσης είπε ότι η πολιτική παρακαταθήκη του πατέρα του και οι αγώνες για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη είναι επίκαιρες και σήμερα.

Την εκδήλωση τιμούν με την παρουσία τους ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο Σωκράτης Βαρδάκης, ο Γιώργος Γραμματικάκης και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια