default-image

Γ. Καραγκούνης: Έχουμε εισπράξει μεγάλη αγάπη στο Παγκρήτιο

Αθλητισμός
Γ. Καραγκούνης: Έχουμε εισπράξει μεγάλη αγάπη στο Παγκρήτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διεξαγωγή του σπουδαίου φιλικού αγώνα της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με αυτή της επονομαζόμενης Inter For Ever, αφού στις τάξεις της υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει λαμπρή ιστορία και που θα μείνουν … for ever στις καρδιές των φιλάθλων.

Οι προετοιμασίες από τους τοπικούς φορείς είναι πυρετώδεις όσο φτάνουμε προς την 7η Ιουνίου ενώ και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να ανυπομονούν για την ημέρα τέλεσης του αγώνα αφού θέλουν να ξυπνήσουν μνήμες από το παρελθόν σε ένα γήπεδο που η Εθνική ομάδα έχει αγαπήσει.

Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στο Στέλιο Μαλτεζάκη και το Ράδιο 9.84 για το φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα που προετοιμάζεται και εξέφρασε τη σιγουριά του για την επιτυχία του και την προσέλευση του κόσμου που έχει δείξει ότι αγαπάει την Εθνική ομάδα.

«Το παιχνίδι αυτό είναι μία ζωντανή διαφήμιση για όλη την Κρήτη. Η Ίντερ είναι μία μεγάλη ομάδα με εκατομμύρια  fans σε όλο τον κόσμο που την παρακολουθούν μέσω των social media», είπε αρχικά ο Γιώργος Καραγκούνης που αναφέρθηκε και στο πολυπληθές κοινό που έχει η Ιταλική ομάδα στην Κίνα, η οποία θα καλύψει τηλεοπτικά  το παιχνίδι του Παγκρητίου Σταδίου. «Στην Κίνα η Ίντερ είναι η 2η πιο πολυπληθής ομάδα σε οπαδούς. Το γεγονός ότι η εικόνα από το Παγκρήτιο μέσω αυτού του φιλανθρωπικού αγώνα θα φτάσει στην Κίνα είναι πολύ σημαντικό και τουριστικά για ολόκληρο το νησί».   

Με Ρεχάγκελ στο Παγκρήτιο η Εθνική

Στο Ηράκλειοι θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα η Εθνική ομάδα με το ποδοσφαιρικό της επιτελείο και βέβαια δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η τεχνική ηγεσία. Ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης που έχουν ζήσει αξέχαστες εμπειρίες στο Παγκρήτιο. «Όλη η Εθνική έχει καλές αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο. Τις αναπολούμε και είναι ευκαιρία για μας να βρεθούμε ξανά. Στο Ηράκλειο θα είναι σχεδόν όλη η ομάδα εκτός από τους Βρύζα και Γκούμα που έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές Ανδρών και Νέων. Στον Ότο Ρεχάγκελ άρεσε η ιδέα της Κρήτης γιατί έχουμε περάσει καλά εδώ… Έχουμε νικηφόρα παιχνίδια στο Παγκρήτιο και έχουμε εισπράξει μεγάλη αγάπη. Σκεφτήκαμε λοιπόν το πρώτο μεγάλο παιχνίδι που κάνουμε για φιλανθρωπικό σκοπό, ως ομάδα του 2004 να ξεκινήσει από το νησί σας. Σε ένα γήπεδο που καλούμε τον κόσμο να έρθει να δει μια γιορτή. Να έρθει να θαυμάσει τους αστέρες της Ίντερ. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι που θα έχει όμως… γιατί όχι και θέαμα».

Ο «τυπάρας» περιμένει ότι στο Παγκρήτιο εκτός από τους φιλάθλους της Κρήτης θα βρεθούν και φίλαθλοι από άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και της Ιταλίας που θέλουν να δουν από κοντά τους μύθους του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. «Η Ίντερ έχει fan club στην Αθήνα και ετοιμάζονται να έρθουν μαζικά στο Ηράκλειο, όπως και από άλλα μέρη όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας και της Ιταλίας. Αυτοί οι παίκτες έχουν γράψει ιστορία. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και εμείς θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής μίλησε και για την προετοιμασία που γίνεται από τους φορείς του Ηρακλείου για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα. «Δεν γίνονται συχνά τέτοιες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο όμως είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία τους. Έχει βοηθήσει πολύ η ΕΠΣΗ και ο κ. Τζώρτζογλου, η Περιφέρεια και ο κ. Αρναουτάκης όπως και ο Δήμος. Είναι όλοι αρωγοί της προσπάθειας αυτής και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γίνει ένα παιχνίδι γιορτή όπως το έχουμε φανταστεί. Εσείς ξέρετε από φιλοξενία και πιστεύω ότι θα περάσει ένα ωραίο διήμερο η ομάδα της Ίντερ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλική ομάδα έρχεται αφιλοκερδώς για το συγκεκριμένο παιχνίδι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για το «Όραμα Ελπίδα» αλλά και ιδρύματα της Κρήτης. «Είναι χαρά μας να γίνονται παιχνίδια- γιορτή και όχι παιχνίδια όπως αυτά στον τελικό κυπέλλου ή στα play off. Θέλουμε να έρθουν παιδιά και οικογένειες και να δώσουμε χαρά και όχι μίσος και επεισόδια».

Ο Γιώργος Καραγκούνης πιστεύει ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει το παιχνίδι Ελλάδα- Ίντερ και το σκοπό του. Οι διοργανωτές πάντως ετοιμάζουν μία γιορτή του αθλητισμού με μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν δεκάδες εθελοντές ντυμένοι με τη φανέλα της εθνικής!

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News