default-image

Δύο τραυματίες από φιάλη υγραερίου στον Ασπρόπυργο

Δύο τραυματίες από φιάλη υγραερίου στον Ασπρόπυργο

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες, όταν φιάλης υγραερίου  στις εγκαταστάσεις της εταιρείας TOP GAS στον Ασπρόπυργο εξερράγη προκαλώντας τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.

Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής, η έκρηξη έγινε μέσα στον χώρο. Όμως, συνάδελφος των τραυματισμένων υποστηρίζει ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, αλλά «εκτόνωση αερίου» που προκάλεσε μεγάλη φλόγα, από την οποία επλήγησαν οι δύο υπάλληλοι που βρίσκονταν ακριβώς επάνω από τη φιάλη.

Το Αττικό Νοσοκομείο σημειώνει ότι «οι δύο διασωληνώθηκαν άμεσα και φέρουν εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού στο πρόσωπο, τον κορμό και τα άκρα. Κατόπιν πλήρους ελέγχου, ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας και ο δεύτερος θα αντιμετωπιστεί σε Μονάδα άλλου νοσοκομείου, καθώς γίνονται οι δέουσες ενέργειες για τη μεταφορά του».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «ο τρίτος τραυματίας, είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας για παρακολούθηση».

Σχετικά με το περιστατικό η ΓΣΕΕ ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, «ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αυτές αναλογούν». «Είναι αδιανόητο εν έτη 2017, εργαζόμενος να χάσει τη ζωή του ή πολλές φορές να τη χάνει, την ώρα που παλεύει για το μεροκάματο».

Πηγή: efsyn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News