default-image

Ν.Βαλαβάνη: Μόνο με νομισματική κυριαρχία το τέλος των μνημονίων

Κρήτη
Ν.Βαλαβάνη: Μόνο με νομισματική κυριαρχία το τέλος των μνημονίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νομισματική κυριαρχία είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι θα σταματήσουν τα μνημόνια για την Ελλάδα στο όνομα της παραμονής μέσα στη ζώνη του ευρώ , δήλωσε η πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στο Ράδιο 9,84.

Το απόγευμα στις 19.30 στο Πολύκεντρο νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου και η παρουσίαση του Βιβλίου της πρώην υπουργού με τίτλο: ''Τρίτο Μνημόνιο - Η Ανατροπή μιας Ανατροπής''.

Το βιβλίο καλύπτει τη συμμετοχή, τη συμβολή και την κριτική αποτίμηση της Νάντιας Βαλαβάνη στις πολιτικές εξελίξεις της διετίας 2015-2016.

Όπως σημειώνεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«…Το Τρίτο Μνημόνιο αποδεικνύεται κυριολεκτικά η ανατροπή μιας ανατροπής: Ξηλώνει μεθοδικά τις λίγες φιλολαϊκές "μονομερείς" ρυθμίσεις της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συντρίβει την ελπίδα που κινητοποίησε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Μονιμοποιεί την αποικιοποίηση της χώρας και το ξεπούλημα το δημόσιου πλούτου και θεσμοποιεί την -πρώτη στον κόσμο- "απαγωγή" των δημοσίων εσόδων. Διασύρει τις ιδέες της Αριστεράς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς. Επιχειρεί, προπαντός, να εδραιώσει το νεοφιλελεύθερο αξίωμα "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ"».

Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα, συνεντεύξεις και ομιλίες της Νάντιας Βαλαβάνη που έγιναν στη διάρκεια της διετίας, τόσο στο εξάμηνο που ήταν αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, όσο και κυρίως μετά την παραίτησή της, στον πρώτο ενάμιση χρόνο που η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί το Τρίτο Μνημόνιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News